Gitaarstandaard kopen? Hout, inklapbaar of aan de muur: voor akoestisch en elektrisch

Published by Team JijKanDitOok on

gitaarstandaard

Heb je een of meerdere gitaren, dan is het fijn om ze netjes op te kunnen bergen. Een goede gitaarstandaard zorgt ervoor dat je akoestische of elektrische gitaar een veilige plek heeft. Of je nu een mooie standaard zoekt van hout, eentje voor aan de muur of een opvouwbare die je makkelijk kan inklappen en meenemen, in dit artikel vind je een uitgebreide selectie.

Gitaarstandaard vloer

Kies je voor een gitaarstandaard voor op de vloer, dan bestaat deze altijd uit een onderstuk waar je de gitaar op zet en een ondersteuning waar de gitaar tegen kan rusten – de zogenaamde A-frame standaard.

Een ander model gitaarstandaard voor op de vloer is de driepoot standaard. De driepoot en de gitaarhalshouder zorgen er samen voor dat de gitaar veel stabieler staat.

Zowel de A-frame als de driepoot standaard zijn er in verschillende uitvoeringen en vaak ook inklapbaar of opvouwbaar.

 

Gitaarstandaard hout

gitaarstandaard hout

Een mooie gitaarstandaard van hout maakt van je akoestische of elektrische gitaar een echte blikvanger. Houten gitaarstandaarden zijn er in verschullende uitvoeringen, gemaakt van stevig MDF met houtlook fineer of van meer exclusieve houtsoorten als Sapele, een mahoniehoutsoort uit Afrika.

 

Gitaar beugel voor aan de muur

Wil je ruimte besparen of je gitaar beschermen tegen rondrennende huisdieren of kinderen? Dan is een gitaar wandbeugel een uitkomst. Een ophangbeugel voor gitaar bestaat uit twee haken waar de gitaarhals tussen past. De kop van de gitaar rust dan op de haken.

Gitaarstandaard muur
Let er bij het kopen van een gitaarstandaard voor aan de muur op dat de haken geschikt zijn voor de breedte van de hals van jouw gitaar en dat ze zijn onwikkeld met foam-rubber of ander beschermend materiaal. Dit om krassen te voorkomen en de lak te beschermen.

 

Gitaarstandaarden van hout voor aan de muur

 

Gitaarstand voor 3 gitaren of meer

Heb je meerdere gitaren, dan kan een multi-stand handig zijn. Een rek standaard of podiumstandaard wordt vaak gebruikt tijdens optredens, omdat gitaristen nogal eens willen wisselen van gitaar.

Ook thuis komt een standaard voor meerdere gitaren goed van pas. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen voor 3, 5, 7 of zelfs 9 gitaren.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *