Gitaarboek voor beginners? De 9 beste lesboeken op een rij!

Published by Team JijKanDitOok on

Gitaarboek voor beginners 1

Bij een goed gitaarboek voor beginners is het belangrijk dat het volgens een goede structuur is opgebouwd, met stap-voor-stap instructies zodat je gericht kunt oefenen. Een duidelijke uitleg zorgt er immers voor dat je goed kunt oefenen, waardoor je steeds beter wordt.

Er zijn honderden boeken voor beginners om zelf te gitaar te leren spelen. Ook online is er zoveel informatie te vinden, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet.

Om je te helpen kiezen, vind je in dit artikel een overzicht van de beste gitaarboeken voor beginners, met ieder hun eigen kenmerken. Zo kies je gemakkelijk het boek dat het beste bij je past en leer je ook als beginner al snel de leukste liedjes spelen op gitaar!

Gitaarboek voor beginners: Stap-voor-stap gitaarles

Bekijk dit boekgitaartabs.nl

Dit gitaarboek voor beginners is van de website Gitaartabs.nl, waar zowel beginners als gevorderden terecht kunnen voor gitaarakkoorden, gitaartabs en gitaarles.

Met dit boek leer je een goede basis houding, techniek, stemmen, akkoorden, tokkelen, slagritmes, oefeningen en liedjes. Ook noten en tabs leer je stap voor stap lezen.

Bij de aankoop van dit boek krijg je een persoonlijke code die je toegang geeft tot alle online oefeningen en video voorbeelden. Deze kun je snel en eenvoudig terug vinden via je eigen lesomgeving op Gitaartabs.nl.

Tip: Nieuwsgierig naar online gitaarlessen volgens deze methode? Kijk dan eens op de website van Gitaartabs.nl

Gitaar Starter deel 1

 gitaarstarter deel 1

Bekijk dit boek

Dit gitaarboek met begeleidings CD is een populaire lesmethode voor beginners. Alle basistechnieken worden vanaf het allereerste begin behandeld. Zo leer je meer over de juiste speelhouding, stemmen en noten lezen voor gitaar. Ook bluesschema’s, akkoorde, barré akoorden en eenvoudige improvisaties worden stap voor stap uitgelegd.

Al deze technieken zijn heel geleidelijk in het speelmateriaal verwerkt, voorafgegaan door voorbereidende oefeningen. Zo leer je op structurele wijze spelenderwijs steeds beter gitaar spelen.

Gitaarspelen voor Dummies

Gitaarboek voor beginner gitaarspeen voor dummies Bekijk dit boek

In dit uitgebreide boek uit de bekende ‘Voor Dummies’ serie leer je alles wat handig is om als beginnend gitarist te weten: van de aanschaf van een gitaar tot het stemmen, bespelen en verzorgen.

Ook de wat meer gevorderde gitaristen komen aan hun trekken: het boek biedt tientallen audioclips en video’s die je online kunt bekijken. Deze helpen je om je gitaarskills uit te breiden, of je nu op een akoestische of elektrische gitaar speelt.

Van simpele akkoorden en melodieën tot meer uitdagende oefeningen: dankzij de eenvoudige uitleg en duidelijke illustraties is dit een uitstekende keus voor iedereen die zelf gitaar wil leren spelen.

Hal Leonard Methode voor gitaar Deel 1

Gitaarboek voor beginners Hal Lenard Methode voor gitaar deel 1

Bekijk dit boek

De internationaal succesvolle gitaar lesmethode van Hal Leonard is gebaseerd op jarenlange ervaring in het lesgeven aan gitaarleerlingen van alle leeftijden. Het boek met CD bevat heldere informatie, praktische aanwijzingen, handige voorbeelden en leuke songs.

Je leert onder meer de juiste speelhouding, stemmen, muzikale symbolen, akkoorden, tokkelen en aanslaan. De liedjes op de CD vormen een geweldige leidraad om mee te spelen.

De Hal Leonard methode voor gitaar begint vanuit de basis en bouwt langzamerhand op in moeilijkheid. Een compleet boek voor elke beginnende gitarist die ook noten wil leren lezen, met heldere uitleg en duidelijke illustraties.

Gitaar voor beginners

Gitaarboek voor beginners Tom Fleming

Bekijk dit boek

‘Gitaar voor beginners’ helpt je om technieken onder de knie te krijgen zodat je je gitaar beter begrijpt en er beter op kunt spelen. Het boek biedt een overzichtelijke en praktische uitleg voor beginnende gitaristen, waarmee je al snel liedjes leert spelen.

Naast tips voor het kiezen van de juiste gitaar en accessoires, vind je in dit boek ook inspirerende portretten van beroemde gitaristen, van Jimi Hendrix tot Ed Sheeran.

Gitaarboek voor beginners: Slaggitaar 1

Gitaarboek voor beginners Slaggitaar 1 Bekijk dit boek

Dit boek met CD is bedoeld voor gitaristen die zichzelf of anderen willen begeleiden of van plan zijn om in een groep of band te gaan spelen. Het is een uitstekende lesmethode voor zowel akoestische als elektrische gitaar. Met de slaggitaar techniek leer je akkoorden aanslaan in verschillende, ritmische patronen die veel in pop-, jazz- en volksmuziek gebruikt worden.

Dankzij de duidelijke uitleg en oefeningen leer je de basistechnieken, met stap voor stap steeds nieuwe akkoorden en slagritmes. Deze kan je beluisteren op de CD, net als de akkoordenschema’s die in het boek behandeld worden.

Ik speel gitaar!

Gitaarboek voor beginners Ik speel gitaar Bekijk dit boek

Het eerste deel van een vijfdelige serie, met veel leuke en afwisselende oefeningen om het gehoor te trainen en snel noten te leren lezen. Je leert stap voor stap akkoorden spelen, die je net meteen leert toepassen op bekende liedjes – van klassiek tot pop en blues. Dankzij de duidelijke en eenvoudige instructies is dit boek een goede start voor beginnende gitarisen.

Speciaal voor kinderen

Naast gitaarboeken voor volwassen beginners zijn er ook lesboeken voor de jongste beginnende gitaristen.

Zes dieren en een gitaar

Gitaarboek voor beginners kinderen 6 dieren en een gitaar Bekijk dit boek

Dit boek bevat 40 gitaarlessen voor kinderen vanaf 5 jaar. Gitarist en docent Ton Terra legt op een leuke en kindvriendelijke manier uit hoe het gitaar spelen werkt. Omdat de jongste kinderen nog niet kunnen lezen, is het boek rijk geïllustreerd en wordt er veel met spelletjes en gehoortraining gedaan. Pas halverwege worden de eerste noten behandeld.

Naast bekende liedjes en korte oefeningen, wordt veel aandacht besteedt aan de juiste houding en de beweeglijkheid van de handen. Ook biedt het boek allerlei ideeën om het gevoel voor toon, ritme en dynamiek te bevorderen. Een leuk en leerzaam boek voor de allerjongsten!

Gitaar voor kinderen boek 1

Gitaarboek voor beginners gitar voor kinderen boek 1 Bekijk dit boek

Een boek met een zorgvuldig opgebouwde leermethode voor kinderen. Met eenvoudige arrangementen leren ze stap voor stap meer dan 20 populaire kinderliedjes spelen, met een introductie tot noten lezen en vier eenvoudige akkoorden.

Bij dit boek krijg je een audio online code, waarmee je online oefeningen kunt doen en liedjes mee kan spelen met een backing track, waardoor het lijkt alsof je in een echte band zit!

Zelf gitaar leren spelen met een online cursus

Gitaar leren spelen is een ontzettend leuke hobby. Naast bovenstaand lesboeken, is er ook nog een andere manier om zelf gitaar te leren spelen: door het volgen van een online gitaarcursus.

Net als met een gitaarboek voor beginners kan je met een online gitaarcursus zelf bepalen wanneer het jou uitkomt om te oefenen. Het grote voordeel is dat je de lessen online volgt, waarbij de oefeningen worden voorgedaan op video zodat je meteen kunt zien en horen hoe het gedaan moet worden.

online cursus

Bovendien krijg je bij veel online gitaarcursussen ook direct toegang tot een actieve community, bestaande uit mede-gitaristen die net als jij net zijn begonnen. Hier kan je terecht voor tips en vragen, en kan je elkaar motiveren als je even wat extra steun nodig hebt.

Bekijk bijvoorbeeld eens onze uitgebreide reviews van:

Wellicht zijn ze het overwegen waard. Laat je weten hoe jij het liefste leert? We zijn benieuwd!

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *