Gitaarles van Koen review: uitstekende start voor beginnende gitaristen

Published by Team JijKanDitOok on

online gitaar leren spelen

Heb jij altijd al gitaar willen leren spelen en ben je op zoek naar een Gitaarles van Koen review?

Goed dat je hier meer over wil lezen.

Want hoewel je met een paar akkoorden al redelijk wat liedjes kunt spelen, vergt écht goed gitaar spelen de nodige inzet. De lesmethode die je kiest kan dan ook behoorlijk verschil maken in het eindresultaat!

In deze review vind je een uitgebreide omschrijving en beoordeling van de online cursus Gitaarles van Koen. Wat houdt deze cursus in, wat krijg je als je je aanmeldt en is het de moeite waard? Je leest alles in deze Gitaarles van Koen review!

Wat is gitaarles van Koen?

Gitaarles van Koen is een online cursus waarmee je gitaar leert spelen met behulp van naspeelvideo’s. Van tevoren noten leren lezen of eerdere ervaring met een ander instrument is niet nodig.

Gitaarles van Koen review

Voor wie is gitaarles van Koen?

Deze online gitaarcursus is bedoeld voor:

 • Absolute beginners
 • Mensen die ooit een keer begonnen zijn en het nu weer willen oppakken
 • Mensen die zelf online gitaar willen leren spelen in hun eigen tijd en tempo
 • Mensen die het leuk vinden om hun ervaringen te delen met andere gitaristen in de online community.

Naast de basiscursus zijn er meerdere online cursussen van Koen beschikbaar, voor zowel gemiddelde als gevorderde gitaristen.

Wat ga je leren?

In deze basiscursus leer je spelenderwijs technieken, populaire liedjes en themasongs spelen op je gitaar. Dat doe je door de juiste basis in de juiste volgorde te leren, met behulp van naspeelvideo’s:

 • De juiste gitaarhouding
 • Gitaar spelen met akkoorden
 • Tablatuur (tabs) lezen
 • De belangrijkste toonladders
 • Waar je welke tonen op de gitaar kunt vinden

Concreet: wat krijg je als je Gitaarles van Koen aanschaft?

Hoe werkt dit in de praktijk? Als je Gitaarles van Koen aanschaft, krijg je na betaling binnen enkele minuten een e-mail met je inlognaam. Bij het inloggen kun je meteen zelf je wachtwoord instellen. Je komt dan terecht in de Gitaarles van Koen community.

Hier heb je direct toegang tot:

 • De verschillende boards van het forum – hier kun je vragen stellen en je ervaringen delen met mede-cursisten
 • De basiscursus gitaarspelen

 

Ga direct door naar Gitaarles van Koen

 

Online gitaarleraar: Wie is Koen Snoek?

Koen Snoek was jarenlang aanwezig als gitarist op grote podia. Dat gebeurde onder meer voor de 3Js uit Volendam, waar ook hij vandaan komt. Op zijn tiende kreeg hij zijn eerste gitaar. Na een valse start met zijn eerste gitaarleraar, werd hij opgeleid door onder andere Jaap Kwakman, gitarist van de 3JS.

Gitaarles van Koen review

Koen geeft nu zelf al jarenlang gitaarles. Door zijn uitgebreide ervaring met lesgeven, weet hij wat wel en niet werkt. Hij verfijnde zijn manier van lesgeven en weet hoe hij zijn kennis het beste kan overbrengen. Deze bundelde hij in deze online gitaarcursus voor beginners.

Hoe werkt Gitaarles van Koen?

Je logt in en klikt op ‘Cursussen’. Hier vind je de basiscursus, die bestaat uit 24 lessen. Deze kun je niet meteen allemaal bekijken. Elke week gaat een nieuwe les van het slot. Wat vervelend kan zijn als je net zo nieuwsgierig bent als wij, maar als beginnend gitarist is het goed om jezelf niet te overladen met te veel nieuwe informatie.

Gitaarles van Koen review basiscursus

Elke les bestaat uit:

 • Meerdere korte video’s.
 • PDFs
 • MP3 Geluidsbestanden: hiermee kan je de oefeningen uit de video nog een goed beluisteren

Video’s

Je begint elke les met een welkomstvideo waarin Koen kort uitlegt welke onderwerpen aan bod komen. Per onderwerp is er een korte video, waarin je uitleg krijgt of een oefening wordt voorgedaan, die je vervolgens kunt naspelen.

Door close-ups te gebruiken kun je precies zien welke snaren je moet gebruiken, hoe je je vingers plaatst en hoe je met je plectrum de snaren aanslaat. Het tempo is goed te volgen en omdat de video’s slechts een paar minuten duren, kun je je goed blijven concentreren.

PDF’s

Elke les bevat een PDF die je kunt downloaden. Deze zijn voorzien van tekst en afbeeldingen, zodat je de informatie uit de lessen nog eens goed kunt nalezen. Je kunt ze allemaal printen en bewaren, zodat je alles bij elkaar hebt in een handig overzicht.

MP3 geluidsbestanden

De oefeningen en liedjes kun je ook terugluisteren met behulp van geluidbestanden die je gemakkelijk kunt afspelen. Zo hoor je meteen hoe een oefening moet klinken, zonder dat je in een video naar het juiste afspeelmoment hoeft te zoeken.

Leren op de manier die het beste bij je past

pdf en geluid

Zowel de video’s, PDF’s als de MP3’s zijn van uitstekende kwaliteit. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt kiezen welke combinatie van middelen jou het beste helpt met leren. Een groot pluspunt!

Wat ga je leren?

Je leert als eerste de basis: wat is de juiste zithouding, hoe heten de verschillende onderdelen van de gitaar, en hoe gebruik je een plectrum.

De manier waarop in een van de eerste video’s een stukje theorie wordt uitgelegd, is wat ons betreft niet logisch en zelfs verwarrend. Maar mocht dit de eerste keer zijn ooit dat je iets hoort over het ’tonale stelsel’, dan hoef je je hier verder niet druk om te maken.

Het belangrijkste is dat Koen je uitlegt waar je deze noten op de gitaar kunt vinden, zodat je verder kunt met het leren van akkoorden en liedjes.

Bekende liedjes spelen op gitaar

Een akkoord is een combinatie van minimaal drie of meer tonen. Wist je dat je met vier akkoorden al honderden popliedjes kunt spelen? Dit zijn dan ook de eerste akkoorden die je leert. Hierdoor kun je ook als beginner al gauw bekende liedjes op je gitaar laten horen.

E akkoord gitaar

Met behulp van oefeningen leert Koen je hoe je je vingers soepeler gebruikt en hoe je dit allemaal toe kunt passen om de mooiste liedjes te kunnen spelen. Hoe je dat doet, legt hij je stap-voor-stap uit in de naspeelvideo’s.

Zo leer je al gauw nummers spelen van in de stijl van Queen, The Script, Adele, Train, Acda en de Munnik, Nirvana, Herman Brood, White Strips, Kings of Leon, James Blunt en meer.

 

Ga direct door naar Gitaarles van Koen

 

De Gitaarles van Koen community

De Gitaarles van Koen community bestaat uit gelijkgestemde, beginnende gitaristen die ook met de cursus zijn begonnen. Klik je op ‘Cursussen’, dan vind je bij ‘Start hier’ een uitgebreide video uitleg over hoe je je wachtwoord wijzigt, hoe je video’s plaatst en misschien wel het belangrijkste: hoe de community je kan helpen om met veel plezier de cursus te blijven volgen.

Gitaarles van Koen community

Een instrument leren spelen is namelijk niet altijd makkelijk. Een betrokken community waar je onderdeel van kan uitmaken, is dan ook een groot voordeel.

Je kunt vragen stellen aan mede-cursisten of Koen zelf, die ook behoorlijk actief is op het forum. Ook kun je gezellig kletsen in de koffie-corner of op zoek gaan naar een gitaarmaatje. Elke dinsdagavond plaatst Koen een video, vraag, oefening of weetje om je te inspireren. Je vorderingen op gitaar kun je delen met de community. Een ontzettend leuke en interactieve manier om je gitaarspel te blijven verbeteren!

Ervaringen met Gitaarles van Koen

Als je op zoek bent naar een Gitaarles van Koen review, ben je natuurlijk benieuwd naar beoordelingen van mensen die de cursus al hebben gedaan of ermee bezig zijn. Hieronder een greep uit de vele (positieve!) beoordelingen:

1

beoordeling

Beoordeling

Wat kost de online cursus Gitaarles van Koen?

Wanneer je Gitaarles van Koen aanschaft, krijg je direct toegang tot al het lesmateriaal. Je kunt dus meteen beginnen! De complete basiscursus kost 77 euro.

14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie

Heb je de cursus aangeschaft maar blijkt het niks voor jou te zijn? Geen probleem, want met de 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie loop je geen enkel risico en krijg je gewoon je geld terug. Je kunt de cursus dus gerust uitproberen om te zien of het iets voor je is.

 

Ga direct door naar Gitaarles van Koen

 

Eindoordeel

Gitaarles van Koen geeft je een stevige basis als gitarist.

Heldere uitleg

Koen heeft jarenlang ervaring als professioneel gitarist en docent. Dat is goed te merken, want hij weet goed en duidelijk uit te leggen hoe je in de praktijk aan de slag kan met je gitaar. Wat goed is aan de video’s is dat ze elk één onderwerp behandelen, waardoor je niet te veel informatie tegelijkertijd krijgt. Ook kun je zo specifieke oefeningen of onderdelen gemakkelijk terugvinden.

Theorie kan beter

Er is ook een poging gedaan om je wat meer te vertellen over het tonale stelsel (de verschillende noten in een toonladder) en waar je deze vindt op je gitaar. Dit wordt eerst uitgelegd aan de hand van pianotoetsen. Het is ons niet duidelijk waarom het geluid van de piano uitstaat, want dit helpt juist om te begrijpen hoe een toonladder klinkt.

noten leren lezen piano G sleutel met G noot

Ook de benaming van de halve tonen is wat ons betreft verwarrend – waarom worden de benamingen voor kruizen en mollen door elkaar gebruikt? De link tussen theorie en praktijk zou wat ons betreft beter kunnen.

Is dit echter de eerste keer dat je notennamen leert en geef je niet zoveel om theorie? Neem dan gewoon aan wat Koen aangeeft in de video en vergeet ons commentaar. Wat jij wil, is gitaar leren spelen. En dat kan absoluut met deze cursus.

Combinatie van middelen

Elke les bestaat uit verschillende naspeelvideo’s, PDF’s en geluidsbestanden. Hierin blinkt Gitaarles van Koen echt uit ten opzichte van andere online muziekcursussen. De kwaliteit is uitstekend en met name de PDF’s verdienen een extra pluim wat betreft vormgeving en de manier waarop de informatie wordt weergegeven.

Het fijne hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke combinatie van middelen het beste bij je past.

Community met meerwaarde

Wanneer je je aanmeldt voor Gitaarles van Koen krijg je toegang tot de community. Hier kun je video’s delen, vragen stellen, je ervaringen delen en om tips vragen. Ook Koen zelf is actief aanwezig op het forum en reageert op vragen met tips en adviezen.

gitaarles van koen review

Leuk zijn de Inspiratie van de Week (elke dinsdag een nieuwe video, vraag, oefening of weetje om je te inspireren), Zaterdag-Successendag (deel je vorderingen met mede-cursisten) en Challenges, waar je Koen of mede-cursisten kan uitdagen tot een wedstrijdje of challenge.

Zijn er ook nadelen aan een online cursus?

Het grootste voordeel van een online cursus is dat je zelf kunt bepalen wanneer je aan de slag gaat wanneer het jou uitkomt. Het grootste nadeel is dat je soms streng moet zijn voor jezelf: je voortgang hangt af van je eigen doorzettingsvermogen en zelfdiscipline.

Ook moet je kritisch naar jezelf kunnen kijken en luisteren. Klinkt je spel echt zo zoals voorgedaan wordt in de video? Of ben je te ongeduldig en raffel je het maar af? Begrijp je alles wat er in de video’s uitgelegd wordt of zijn er toch nog dingen onduidelijk?

Gelukkig zijn daar Koen en de community om je daarbij te helpen. Een actieve, leuke en gemotiveerde groep mensen die dezelfde droom hebben als jij: gitaar leren spelen! En ze helpen je daarbij graag.

Conclusie Gitaarles van Koen review

Wil jij op een leuke manier stap-voor-stap gitaar leren spelen? Dan is Gitaarles van Koen geschikt voor jou. Na het volgen van deze cursus heb je een stevige basis die je kunt gebruiken om een nóg betere gitarist te worden.

Bovendien heb je tijdens de cursus al een repertoire aan bekende liedjes geleerd, zodat je je familie en vrienden meteen kan laten meegenieten. Dat maakt Gitaarles van Koen een geweldige start voor beginnende gitaristen!

Ga direct door naar Gitaarles van Koen

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *