Gitaarles.nl review: online gitaar leren spelen met deze uitgebreide cursus

Published by Team JijKanDitOok on

singer

Wil jij online gitaar leren spelen? Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je benieuwd bent naar een Gitaarles.nl review.

Goed dat je meer informatie aan het zoeken bent. Gitaar spelen is ontzettend leuk, maar soms ook lastiger dan het lijkt. Het vraagt de nodige inzet. De lesmethode die je kiest, heeft dan ook echt invloed op de voortgang die je maakt.

In deze uitgebreide gitaarles.nl review lees je alles over deze online cursus gitaar spelen, ontwikkeld door Michel Penterman. Wat leer je in deze cursus, wat krijg je als je je aanmeldt en is het de moeite waard? Lees snel verder!

Wat is Gitaarles.nl?

Gitaarles.nl is een online cursus waarmee je gitaar leert spelen met behulp van naspeelvideo’s. Je hoeft van tevoren geen noten te leren lezen en eerdere ervaring met een instrument is niet nodig.

Gitaarles.nl review

Voor wie is Gitaarles.nl?

Deze online gitaarcursus is bedoeld voor:

 • Absolute beginners
 • Mensen die ooit een keer begonnen zijn en het nu weer willen oppakken
 • Mensen die zelf online gitaar willen leren spelen in hun eigen tijd en tempo
 • Mensen die het leuk vinden om hun ervaringen te delen met andere gitaristen in een actieve, online community.

Wat ga je leren?

Met deze online cursus leer je eenvoudig de grootste hits spelen op je gitaar. Dat doe je door instructievideo’s te volgen die je heel duidelijk laten zien:

 • Hoe je akkoorden speelt
 • Wat de juiste lichaamshouding is
 • Hoe je moet stemmen
 • Verschillende manieren om te tokkelen
 • Verschillende stijlen spelen zoals rock, reggae, dance, funk en soul

Concreet: wat krijg je als je de cursus Gitaarles.nl aanschaft?

Als je je aanmeldt voor Gitaarles.nl, krijg je binnen een paar minuten een bevestigingsmail met je inlognaam. Hiermee kan je bij het inloggen meteen je wachtwoord instellen. Je krijgt dan direct toegang tot:

 • basis akkoorden voor beginners
 • tokkelen bij het kampvuur
 • barré akkoorden in een band
 • toegang tot de community pagina met het verschillende boards – hier kan je vragen stellen en ervaringen delen met mede-cursisten.

Kies je voor het meest uitgebreide pakket, dan krijg je ook toegang tot:

 • de cursus ‘Gitaarsolo’s’
 • de cursus ‘Singer Songwriter’.

 

Ga direct door naar Gitaarles.nl

 

Online gitaarleraar: Wie is Michel Penterman?

Michel Penterman geeft al jarenlang gitaarles. Zijn kennis en ervaring besloot hij in 2012 te bundelen in een videocursus, die enorm succesvol werd.

Gitaarles.nl review Michel Penterman

Door de cursus steeds meer uit te breiden en samen te werken met collega’s met net zo’n passie voor muziek, ontwikkelde hij het uitgebreide aanbod op Gitaarles.nl. Inmiddels hebben duizenden mensen via zijn methode gitaar leren spelen.

Hoe werkt Gitaarles.nl?

Wanneer je inlogt op Gitaarles.nl kom je meteen terecht op de cursuspagina. Hier vind je de verschillende cursussen, die elk bestaan uit 10 lessen (de singer songwriter cursus heeft 11 lessen).

Gitaarles.nl review Home

Elke les bestaat uit:

 • Een of meerdere PDF’s
 • Meerdere korte video’s

Video’s

Elke les bestaat uit een aantal korte video’s. In elke video wordt één onderwerp behandeld. Je krijgt een korte uitleg, waarna Michel op de gitaar laat zien hoe het moet. Dit kun je vervolgens zelf naspelen op je eigen gitaar.

Elke video duurt slechts een paar minuten en is goed te volgen. Er is duidelijk te zien waar je je vingers moet plaatsen om de verschillende akkoorden te kunnen spelen. Zo kun je meteen goed oefenen.

Gitaarles.nl review h2

PDF’s

Bij elke les kan je een PDF downloaden, waar naast de inhoud van de les óók nog allerlei extra informatie wordt gegeven. Zo bevat het PDF-handboek van les 1 een uitgebreide uitleg over hoe een een gitaar in elkaar zit, de namen van de verschillende onderdelen en de juiste houding om te spelen. De PDF’s zijn voorzien van duidelijke afbeeldingen. Handig om te printen en te bewaren, zodat je alle informatie nog een rustig kunt nalezen.

Combinatie

Zowel de video’s als de PDF’s zijn van uitstekende kwaliteit. Zo kun je zelf kiezen op welke manier je de informatie tot je wil nemen. Iedereen leert immers op een andere manier. Door de lesstof op verschillende manieren aan te bieden, kan jij gitaar leren spelen op de manier die het beste bij je past.

Wat ga je leren?

De basis van het gitaar spelen, zoals een goede houding en de namen van de snaren, leer je vanuit het handboek dat je als PDF kunt downloaden in les 1. Het ontbreken van video’s met deze basisuitleg is wat ons betreft een gemis, maar omdat uitleg in de PDF zo duidelijk is weergegeven, heb je hier ook wel voldoende aan.

Met de video’s ga je dus meteen aan de slag op je gitaar.

Akkoorden

Een akkoord is een combinatie van drie of meer tonen. Wist je dat je met slechts vier akkoorden al honderden liedjes kunt spelen? Voor sommige hits heb je er zelfs maar drie nodig, zoals Losing My Religion van R.E.M. En dat nummer leer je in les 1 al spelen.

Meteen bekende liedjes spelen op gitaar

In elke video leer je er akkoorden en technieken bij, waarmee je aan het eind van de les weer een nieuw nummer kunt spelen. Zo weet je na 10 lessen van de basiscursus al hoe je zelf muziek van Eric Clapton, 4 Non Blondes, Anouk, Jason Mraz, Guns ‘n’ Roses, Van Morrison, The Cranberries.

Gitaarles.nl review E akkoord

Ga je daarna verder met de barré cursus en de tokkelcursus, dan komen daar ook nummers van Bruno Mars, Bob Marley, Kings of Leon, The Police, Maroon 5, Paul McCartney en Simon & Garfunkel bij.

Extra nummers

Daarnaast krijg je ook nog eens 20 extra nummers die je kunt meespelen. Je download een PDF waarin de akkoorden die je in de cursus geleerd hebt zijn genoteerd bij de teksten. Ook vind je hier links naar instructievideo’s waarin Michel je laat zien hoe je de nummers speelt op gitaar. Zo vind je onder meer ‘Dat ik je mis’ van Maaike Ouboter, ‘A Horse With No Name’ van America en ‘Clown’ van Emile Sande.

Twee keer per maand geeft Michel live les. Ook dit is inbegrepen bij de cursussen van Gitaarles.nl

Extra cursussen

Kies je voor het meest uitgebreide cursuspakket, dan krijg je ook toegang tot de:

 • Gitaarsolocursus voor akoestische, elektrische en Western gitaar
 • Singer songwritercursus voor gitaar én/of piano

Beide cursussen zijn op dezelfde manier opgebouwd als de basis-, barré- en tokkelcursus: met PDF’s en naspeelvideo’s.

Gitaarsolocursus

Je online gitaarleraar in deze cursus in Hendrik Jan de Jong. Samen met Michel Penterman ontwikkelde hij deze cursus, speciaal voor mensen die gitaarsolo’s willen leren spelen.

De cursus bestaat uit 10 lessen, met in totaal meer dan 250 lesvideo’s. Je leert verschillende technieken, basis muziektheorie en uitleg over noten en spelen in verschillende muziekstijlen met behulp van backing tracks.

Gitaarles.nl review Hendrik Jan

Hendrik Jan legt alles op een eenvoudige en heldere manier uit. Je leert de basis van het noten lezen en waarom dit stukje theorie je helpt bij het spelen van gitaarsolo’s. Hij laat duidelijk zien hoe je verschillende technieken toepast en je hoort goed hoe het moet klinken, waardoor je goed kunt oefenen met naspelen.

Je past het geleerde meteen toe in de praktijk met nummers van onder meer Eric Clapton, Green Day, John Mayor, Carlos Santana, Pink Floyd, Chuck Berrry en nog veel meer.

Singer songwriter cursus

In de singer songwritercursus leer je van Michel Penterman en Marco de Bruin hoe je je eigen wereldhit schrijft.

Gitaarles.nl review singer songwriter

Deze cursus behandelt veel praktijkoefeningen, maar ook diverse theorie. Zo krijg je gaandeweg ontzettend veel basiskennis over muziek, wat je enorm kan helpen bij het componeren van je eigen muziek.

Je leert bijvoorbeeld:

 • Hoe een song in elkaar zit
 • De kenmerken van een pakkende intro
 • Hoe je de juiste sfeer neerzet
 • Hoe je een goede tekst schrijft
 • En nog veel meer.

Je krijgt uitgebreide uitleg en praktijkgerichte oefeningen. Een ontzettend leuke, uitgebreide en originele cursus waarmee je je muzikale skills als singer songwriter verder kunt ontwikkelen en uitbreiden.

 

Ga direct door naar Gitaarles.nl

 

De Gitaarles.nl Community

Gitaarles.nl heeft een grote online community van beginnende gitaristen, die net als jij bezig zijn met gitaar leren spelen. Als je inlogt en op ‘Community’ klikt, kom je terecht op een pagina waar je verschillende boards kunt vinden.

Gitaarles.nl review community

Stel je vragen en deel je ervaringen met gelijkgestemde gitaristen. Het is een actief forum, waar je vrij snel reactie krijgt van mede-cursisten. Ook je online gitaarleraar Michel is actief en geeft vaak zelf antwoord op vragen.

Gitaar leren spelen is namelijk niet altijd makkelijk. Een fijne community waar je altijd terecht kan voor vragen en een bemoedigend woordje is dan ook een groot voordeel.

Ervaringen: Gitaarles.nl reviews van cursisten

Als je op zoek bent naar een Gitaarles.nl review, ben je natuurlijk ook benieuwd naar ervaringen van andere mensen die deze online cursus gitaar spelen hebben gevolgd. Hieronder een greep uit de vele reviews:

Gitaarles.nl review 2

Zoals je ziet zijn de reacties erg positief. Dat is ook niet gek, want Michel wil er zeker van zijn dat je voledig tevreden bent over de cursus. Mocht het om welke reden dan ook niet bevallen, dan kun je gebruik maken van de 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie.

Wat kost de online gitaarcursus van Gitaarles.nl?

Wil je deze online cursus gitaar spelen aanschaffen, dan kan je kiezen uit 3 pakketten:

Pakketten

Als je de mogelijkheid hebt, dan raden we je aan te kiezen voor het onbeperkte pakket vanwege de twee extra cursussen die je krijgt. Want wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan bieden de Gitaarsolo- en singer songwriter cursus op muzikaal gebied een absolute meerwaarde.

14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie

Weet je na deze Gitaarles.nl review nog niet helemaal zeker of deze cursus iets voor je is? Wees gerust, want met de 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie loop je geen enkel risico. Blijkt de cursus na aanschaf niks voor je te zijn, stuur dan binnen 14 dagen een mailtje en je krijgt binnen een paar dagen zonder moeilijk gedoe je geld teruggestort op je rekening (ook dit hebben we voor je getest).

Ga direct door naar Gitaarles.nl

Eindoordeel Gitaarles.nl review

Met de online gitaarcursus van Gitaares.nl leer je binnen de kortste keren zelf bekende liedjes spelen op gitaar.

Prakijkgerichte uitleg

Michel speelt al jarenlang gitaar en weet deze ervaring goed over te brengen. De video’s zijn duidelijk en met elke stap leer je weer wat meer op je gitaar. De PDF’s zijn een zeer goede aanvulling op de video’s en een uitstekende manier om alle informatie nog eens rustig te bekijken.

Ruim aanbod van cursussen

Wil je gitaar leren spelen via Gitaarles.nl, dan krijg je sowieso toegang tot drie cursussen:

 • basis akkoorden voor beginners
 • tokkelen bij het kampvuur
 • barré akkoorden in een band

Heb je nog nooit gitaar gespeeld, dan zorgt het volgen van de eerste cursus voor een uitstekende basis om vervolgens verder te gaan.

Wat ons betreft is het jammer dat er een aantal video’s bij de start van de cursus ontbreekt, waarin de basics als de juiste houding en wat meer uitleg over de onderdelen van het instrument worden behandeld. Deze onderwerpen worden echter wel goed uitgelegd in het bijbehorende PDF handboek, waardoor je alsnog meteen goed van start kunt met de video’s.

Muziektheorie en noten lezen komen hier niet aan bod, je gaat meteen aan de slag met de praktijk!

Speel je al net wat langer of wil je het gitaar spelen na langere tijd weer oppakken, dan zijn deze cursussen en goede manier om je skills goed op te frissen en uit te breiden.

Gitaarsolo en singer songwriter skills ontwikkelen

De gitaarsolocursus is voor de mensen die de basics onder de knie hebben en. Je leert wat achtergrondinformatie over muziektheorie en allerlei technieken waarmee je zelf de gaafste solo’s leert improviseren.

Singer songwriter

Wil je je muzikale creativiteit gebruiken om je eigen liedjes te schrijven of hier meer over te leren? Dan is de singer songwriter cursus de ideale manier om hiermee aan de slag te gaan. Muziektheorie wordt gekoppeld aan praktische oefeningen. Zo leg je een stevige basis legt voor het schrijven van je eigen liedjes en ontdek je allerlei tip & tricks om je werk nóg beter te maken.

Actieve community

In de community kun je ervaringen uitwisselingen met andere, beginnende de gitaristen en vragen stellen aan Michel en mede-cursisten. Een leuke manier om in contact te zijn met gelijkgestemden en gemotiveerd te blijven!

Zijn er ook nadelen aan een online cursus gitaar spelen?

Het grootste voordeel van online gitaar leren spelen, is dat je zelf bepaalt hoe vaak en wanneer je je lessen volgt. Je speelt wanneer het jou het beste uitkomt. Wat je hiervoor wel nodig hebt, is een behoorlijke portie zelfdiscipline.

Ook moet je kritisch naar jezelf kunnen kijken en luisteren: klinkt de oefening écht zo goed als in de video’s wordt voorgedaan of ben je het aan het afraffelen? Begrijp je de uitleg die wordt gegeven of blijven er dingen onduidelijk?

woman hat

Als je van jezelf weet dat je hier moeite mee hebt, dan is privé les waarbij je in dezelfde ruimte zit als je gitaarleraar voor jou misschien een betere optie. Maar ben je gemotiveerd genoeg om elke dag 10 tot 20 minuten vrij te maken om met behulp van video’s te oefenen, dan is een online cursus een heel goed (en zeker ook goedkoper!) alternatief om gitaar te leren spelen.

Gitaarles.nl review: conclusie

Ben jij op zoek naar de meest uitgebreide online cursus gitaar spelen waarmee je snel bekende liedjes leert spelen? En wil je nadat je de basis hebt geleerd ook meer technieken leren waarmee je je liedjes nog beter kan laten klinken?

Bij Gitaarles.nl krijg je toegang tot verschillende cursussen met tientallen lesvideo’s en uitgebreide PDF’s, die je helpen van het spelen van je eerste gitaarakkoord tot het spelen van waanzinnige gitaarsolo’s op akoestische of elektrische gitaar. We hopen dat deze Gitaarles.nl review je heeft geïnspireerd. Een cursus die we je van harte aanbevelen!

 

Ga direct door naar Gitaarles.nl

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *