Hoe ‘I Will Always Love You’ bijna niet was gebruikt voor ‘The Bodyguard’

Published by Team JijKanDitOok on

Bladmuziek piano I Will Always Love You Whitney Houston header

‘I Will Always Love You’ werd voor het eerst opgenomen door Dolly Parton in 1974. De cover die Whitney Houston in 1992 opnam voor de soundtrack van ‘The Bodyguard’ werd een wereldwijde hit en een van de beste verkochte singles allertijden. Maar wist je dat het nummer eigenlijk niet eens voor The Bodyguard was uitgekozen?

Lees meer over ‘I will Always Love You’ en speel dit nummer zelf met bladmuziek voor piano. 

Bladmuziek piano I Will Always Love You – songbook voor beginners 

Bladmuziek Piano I Will Always Love You – songbook voor gevorderden 

Afscheidslied 

Dolly Parton schreef ‘I Will Always Love You’ als afscheidsnummer voor Porter Wagoner. Deze Amerikaanse countryzanger introduceerde Dolly Parton in zijn TV show ‘The Porter Wagoner Show’ bij het grote publiek. Ze zongen veel samen, en wonnen de eerste Vocal Duo of the Year Award van de country Music Associaton in 1970.  

In 1973 besloot Dolly Parton om haar duocarrière met Porter te beëindigen en zich op haar solocarrière te richten. ‘I Will Always Love You’ is een eerbetoon aan de relatie die ze met Porter had en de emoties die ze voelde bij haar besluit om alleen verder te gaan. 

‘I will always Love You’ als tweede keus

Als lead single voor ‘The Bodyguard’ was Whitney Houston eigenlijk van plan om het nummer ‘What Becomes of the Brokenhearted’ van Jimmy Ruffin opnieuw op te nemen. Tot ze erachter kwam dat dat nummer een jaar eerder al gebruikt was voor de film ‘Fried Green Tomatoes’. Kevin Costner was degene die voorstelde om in plaats daarvan het nummer van Dolly Parton te gebruiken.

Megahit

Whitney Houstons cover van ‘I Will Always Love You’ uit 1992  werd een wereldwijde succes en stond in meer dan 20 landen op de eerste plek van de hitlijsten.

Met haar versie won Whitney Houston meerdere prijzen, waaronder Grammy’s voor Best Female Vocal Performance (1994), een Billboard Music Award voor Single of the Year (1993) en een American Music Award voor Favorite Pop / Rock Single (1994). 

Mede door het succes van het nummer en de soundtrack werd The Bodyguard razend populair. De film vertelt het verhaal van de succesvolle zangeres Rachel Marron (Whitney Houston) die door bodyguard Frank Farmer (Kevin Costner) beschermd moet worden tegen een onbekende stalker. 

 

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar bladmuziek voor piano?

Ontvang de leukste bladmuziektips (+ andere muziekweetjes) direct in je inbox!