Speelt Bradley Cooper écht gitaar in A Star Is Born?

Published by Team JijKanDitOok on

A Star is born bradley Cooper lady gaga gitaar

Bradley Cooper en Lady Gaga spelen de hoofdrol in dit romantische drama uit 2018 (de vierde versie, na de gelijknamige films uit 1937, 1954 en 1976).

Jackson Maine (Bradley Cooper) is een bekende countryzanger die worstelt met zijn drank en drugsverslaving. Hij ontdekt Ally (Lady Gaga), een beginnende zangeres, wanneer ze optreedt in een kroeg.

Jackson helpt haar om haar muzikale carriere van de grond te krijgen en de twee worden verliefd. Terwijl Ally steeds succesvoller wordt, begint hun relatie steeds meer kleerscheuren te vertonen.

Bradley verraste iedereen met zijn verborgen talent voor gitaar en zang.

Bladmuziek Shallow

Bladmuziek voor piano en gitaar: Shallow

 

Tip: Meer filmmuziek vind je hier.

Live gezongen

Bradley zingt alle nummers in de film live, samen met Lady Gaga, die behoorlijk onder de indruk was toen ze hem voor het eerst hoorde zingen.

De scene’s met optredens voor een groot publiek werden daadwerkelijk opgenomen op festivals als Coachella, Stagecoach en Glastonbury, waar ze een paar minuten de tijd kregen om op het podium te filmen tussen de officiele optredens door.

Bekijk dit songboek

Ze zongen op het podium terwijl Bradley hen begeleidde op gitaar. Het volume stond niet voluit, waardoor alleen de eerste paar rijen voor het podium hen konden horen.

Volgens Bradley ging het filmen zo snel dat het publiek het waarschijnlijk niet eens doorhad.

Elke dag oefenen

Bradley was niet alleen de regisseur van A Star Is Born, maar schreef ook mee aan het script en verschillende liedjes in de film.

Hij leerde zingen als een country rockster en wist zelfs zijn spreekstem met een octaaf te verlagen. Ook volgde hij een streng regime van muzieklessen, spraaklessen en liedjes schrijven ter voorbereiding op de film.

“We legden mijn hele planning vast, van dag tot dag,” vertelt hij in een interview met W Magazine, “Na het opstaan ging ik eerst sporten, gevolgd door twee uur gitaar oefenen en twee uur pianoles. Dan lunch. Daarna kwam Lukas Nelson (de zoon van Willie Nelson) naar me toe en dan schreven we anderhalf uur muziek.”

filmmuziek a star is born

Een instrument leren spelen was niet nieuw voor Bradley. Als kind speelde hij contrabas, maar voor de film moest hij piano en gitaar leren spelen.

Voor zijn rol van Jackson Maine werd hij geïnspireerd door Eddie Vedder. De leadzanger en gitarist van de rockband Pearl Jam hielp Bradley met allerlei details en nuances.

Zo kon hij zijn optreden neerzetten alsof hij een ervaren muzikant was, vertelt Bradley aan Yahoo: “Ik ging naar Seattle om vier of vijf dagen met hem door te brengen en 9.000 dingen te vragen. En hij gaf me kleine dingetjes om te doen die alleen muzikanten weten, over hoe het eruit ziet en hoe het dingen werken.”

A Star Is Born, ontvangst

De film ontving lovende recensies. Zowel Bradley als Lady Gaga werden geprezen om hun acteerprestaties. Extra bijzonder voor de laatste, omdat ze in A Star is Born haar acteerdebuut maakte. Ook de muziek, het scenario en Bradley’s regisseurswerk werden goed ontvangen.

Het door Bradley en Lady Gaga gezongen ‘Shallow’ won een Golden Globe en een Oscar voor Best Original Song.

Wil jij ook gitaar leren spelen?

Gitaardocent Koen Snoeks ontwikkelde een online gitaarcursus, waarmee je stap-voor-stap leert:

  • Hoe je zelf gitaarsolo’s kan leren spelen
  • Hoe je gitaarakkoorden goed over kunt pakken
  • Hoe je bekende liedjes speelt in de stijl van Queen, Adele, White Stripes en nog veel meer.

Direct door naar Gitaarles van Koen

 

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar bladmuziek voor piano?

Ontvang de leukste bladmuziektips (+ andere muziekweetjes) direct in je inbox!