Rocketman: 10 Elton John hits uit de film

Published by Team JijKanDitOok on

Bladmuziek Piano Elton John

De film Rocketman, uitgebracht in 2019 en nu in de bioscoop, vertelt het levensverhaal van de legendarische artiest en pianist Elton John.

Afkomstig uit een klein dorpje, groeit Reginald Kenneth Dwight onder de artiestennaam Elton John uit tot een flamboyante wereldster. Ondanks zijn grote succes en roem worstelt hij met depressies, drugs en het accepteren van zijn seksuele geaardheid.

In de film komen de grootste hits van Elton John voorbij. Tara Egerton, die de hoofdrol speelt, zingt ze zelf. De acteur leerde zelfs piano spelen voor de film! (Net als Rami Malek in Bohemian Rhapsody)

Hoewel Tara genoeg piano leerde spelen om net te doen alsof hij zelf speelt, zijn de echte klanken van de jonge Elton in de film afkomstig van David Hartley, een professionele pianist.

Rocketman heeft lovende kritieken en is een echte aanrader. In dit artikel vind je 10 bekende nummers uit de film met bladmuziek van Elton John om zelf te spelen op piano!

10 Elton John hits uit de film Rocketman

1. Your Song

Your Song is één van de eerste nummers die Elton schreef met Bernie Taupin. Ze ontmoetten elkaar nadat een platenmaatschappij Elton wat teksten van Bernie gaf om mee te werken.

Als arme muzikanten trokken ze uiteindelijk in het huis van de ouders van Elton, waar de basis voor hun decennia lange samenwerking werd gelegd. Your Song is één van Elton’s meest geliefde nummers.

2. Tiny Dancer

De inspiratie voor Tiny Dancer kwam tijdens Bernie en Elton’s eerste reis naar de VS. Met de tekst probeerde Bernie naar eigen zeggen de sfeer te vangen van het zonnige Californië in 1970. Amerikaanse vrouwen hadden vrije geesten, ook in de manier waarop de bewogen. “Zo anders dan wat ik gewend was in Engeland,” aldus Bernie.

3. Crocodile Rock

Crocodile Rock was Elton’s eerste nummer 1 hit in de VS, waar het drie weken bleef staan. In 1977 speelde hij het nummer in een aflevering van The Muppet Show, waar hij het samen met een krokodillenkoortje zong.

4. Sorry Seems To Be The Hardest Word

Meestal schreef Bernie eerst de tekst van een liedje, waarna Elton er een melodie bij bedacht. Bij Sorry Seems To Be The Hardest Word uit 1976 was het omgekeerde het geval. In 2002 nam Elton het nummer opnieuw op, samen met de boyband Blue voor hun tweede album. Het werd nummer 1 in de UK.

5. I’m Still Standing


I’m Still Standing gaat over een universeel thema: jezelf staande houden na een moeilijke breakup. Met veel schaars geklede en gebodypainte modellen werd de videoclip die bij het nummer hoorde Elton’s eerst MTV hit – in die tijd een format dat door nog maar weinig gevestigde artiesten werd omarmd.

6. Don’t Go Breaking My Heart

Samen met zangeres Kiki Dee zong Elton Don’t Go Breaking My Heart. Elton nam zijn deel op in Toronto, Canada, waar hij op dat moment verbleef. De opnames stuurde hij naar Londen, waar Kiki haar deel inzong. Don’t Go Breaking My Heart werd Elton’s eerst nummer 1 hit in de UK en een groot internationaal succes.

7. Candle In The Wind


Candle In The Wind werd geschreven als een ode aan Marylin Monroe, waarbij de kaars haar te korte, maar veelbewogen leven symboliseert. In de tekst wordt een paar keer verwezen naar alle media aandacht waar Marilyn mee te maken had. Elton wist uit eigen ervaring hoe stressvol de constante media aandacht kon zijn.

Toen prinses Diana, een vriendin en groot fan van Elton, in 1997 overleed, paste Bernie de tekst aan. Elton speelde het nummer op Diana’s begrafenis. Candle In The Wind werd nummer 1 in de UK en de VS en wereldwijd miljoenen keren verkocht.

8. Rocket Man

Het nummer Rocket Man kan gezien worden als metafoor voor hoe rocksterren geïsoleerd raken van hun vrienden, familie en de echte wereld door de machthebbers in de muziekindustrie. ‘Rocket Man’ werd een bijnaam voor Elton John, die hij waardeerde. In 1973 begon hij zijn eigen platenlabel, Rocket Records. Ook de film over zijn leven, die uitkwam in mei 2019, draagt de naam Rocket Man.

9. Honky Cat

Honky Cat werd uitgebracht in 1972. Het is duidelijk waar de inspiratie voor dit nummer vandaan komt. Bernie werd geboren op een boerderij in Lincolnshire, Engeland en verliet zijn geboortedorp om het te gaan maken in de grote stad. De tweestrijd tussen het succes en de roem en het verlangen naar de eenvoud van een vroeger leven wordt bezongen in dit nummer.

10. Don’t Let The Sun Go Down On Me

Tijdens de studio opnames van Don’t Let The Sun Go Down On Me in 1974 raakte Elton enorm gefrustreerd. Zijn stem niet klonk zoals hij wilde. Hij gaf het bijna op en wilde het nummers al weglaten van zijn achtste album Caribou, waar hij op dat moment aan werkte. Uiteindelijk kwam de track er toch.

In 1985 traden George Michael en Elton samen op met het nummer tijdens het Live Aid concert, maar Elton zorgde die avond alleen voor de begeleiding. Toen George Elton in 1991 vroeg om Don’t Let The Sun Go Down On Me samen met hem te zingen tijdens zijn concert in de Wembley Arena, stemde hij in.

De live opname van deze concertversie werd uitgebracht als single. Het werd een enorme hit, met nummer 1 posities in de VS en de UK.

Piano bladmuziek Elton John

Ben je geïnspireerd geraakt door de geweldige muziek? Deze en vele andere hits van de legendarische Elton John vind je terug in het songbook The Best Of Elton John, geschikt voor piano, zang en gitaar, inclusief akkoorden. Het boek werd uitgebracht ter ere van de 50 jarige samenwerking tussen Elton John en Bernie Taupin.

Bekijk dit boek

 

Op zoek naar Elton John nummers met piano bladmuziek voor beginners? Bekijk dan eens dit boek, met eenvoudige arrangementen voor beginnende pianisten.

Bekijk dit boek

 

Lees ook:

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar bladmuziek voor piano?

Ontvang de leukste bladmuziektips (+ andere muziekweetjes) direct in je inbox!