Hoe Het Danst: mix van stijlen zorgt voor zomerhit

Published by Team JijKanDitOok on

bladmuziek piano Hoe Het Danst

Hoe Het Danst gaat over twee mensen, die niet goed weten hoe ze met elkaar verder moeten. Voor dit nummer sloegen Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle de handen ineen.

Speel nu zelf het nummer Hoe Het Danst met deze bladmuziek voor piano.

Bladmuziek piano Hoe Het Danst


Download bladmuziek piano Hoe Het Danst hier

30-jarig jubileum

Marco Borsato en John Ewbank werken al 30 jaar met elkaar samen. Om dit jubileum van hun muzikale partnerschap met elkaar te vieren, hebben de twee het idee opgevat om een reeks singles op te nemen met verschillende artiesten. Deze willen ze één voor één uitbrengen.

John Ewbank: “Marco en ik werken nog altijd met het grootste plezier samen. We vonden het een gaaf idee om ons jubileum luister bij te zetten door een aantal nieuwe collaboraties met anderen aan te gaan.”

bladmuziek piano hoe het danst

Het nummer Hoe Het Danst is de eerste in deze reeks van samenwerkingen. Al binnen drie dagen na de release scoorde het nummer maar liefst één miljoen streams op Spotify.

Tip: Hier vind je nog veel meer piano bladmuziek met Top 40 hits

Marco Borsato: “Duetten en samenwerkingen lopen als een rode draad door mijn carrière. Ik kan niet wachten om er nog veel meer te mogen doen. We beginnen met Armin van Buuren die ik enorm hoog heb zitten als een van de beste DJ’s ter wereld en Davina Michelle, die de afgelopen tijd bewezen heeft één van de grootste Nederlandse zangtalenten te zijn.”

bladmuziek piano hoe het danst

Toen Davina Michelle benaderd werd voor een samenwerking, was ze meteen enthousiast: “Ik kreeg plots telefoon van Marco of ik een duetje met hem wilde doen. ‘Wát?!’, dacht ik. Tegen hem kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Voor ik het wist, zaten we samen aan zijn piano om te kijken of onze stemmen wel zouden passen bij elkaar. Ik kreeg tranen en kriebels tegelijk: de match bleek zó graaf.”

Stijlen samenvoegen

In een interview op NPO Radio 2 vertellen de artiesten meer over Hoe Het Danst. Armin van Buuren: “Het is zo makkelijk om in een bepaald hokje te zitten, het is mooi om deze stijlen samen te voegen.” ‘Hoe Het Danst’ zou deze werelden samenvoegen.

“Nederlandstalig is lastig en zeker in dance,” voegt Marco toe, “Op deze manier doet het recht aan al die generaties. Oorspronkelijk was de bedoeling hoe verbinden we al die werelden nou? Volgens mij is dit liedje dat.”

 

bladmuziek piano

 

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar bladmuziek voor piano?

Ontvang de leukste bladmuziektips (+ andere muziekweetjes) direct in je inbox!