Online piano leren spelen? Ontdek welke online cursus piano het beste bij je past!

Published by Team JijKanDitOok on

Online piano cursus

Wil je online piano leren spelen? Dat komt mooi uit, want er zijn tegenwoordig hele goede online cursussen te vinden waarmee je dat kan doen.

Dat ze werken blijkt wel, want er zijn inmiddels duizenden mensen die dankzij een online cursus aardig goed piano kunnen spelen.

Piano leren spelen gaat het beste als je een methode volgt die bij je past. Maar waar moet je dan op letten?

In dit artikel vertellen we je meer over:

 • Wat je kan verwachten bij online piano leren spelen
 • Voor welke cursus je het beste kan kiezen, afhankelijk van je voorkeuren.

Wat houdt online piano leren spelen in?

Je wil graag piano leren spelen met behulp van een online cursus. Maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Heel simpel: je leert piano spelen met behulp van studiemateriaal dat via een website te vinden is.

Het studiemateriaal van een online pianocursus bestaat uit lessen met instructievideo’s en e-books of PDFs. Hierin worden verschillende onderwerpen behandeld.

Piano leren spelen met online pianoles

Elke les heeft een instructievideo. Je online pianoleraar of –lerares legt een stukje theorie uit en laat dan zien hoe je dit kan toepassen op de piano.

Hij of zij speelt een oefening of stukje voor. Het is de bedoeling dat jij dit stukje dan naspeelt en oefent.

Naast de instructievideo’s maken online cursussen ook vaak gebruik van e-books of PDFs die je kunt downloaden. Iedereen heeft immers verschillende manieren waarop hij of zij het beste informatie opneemt.

Online pianoles thuis leren spelen

Een combinatie van luisteren, kijken en dingen kunnen nalezen werkt voor de meeste mensen vaak het beste om nieuwe info te kunnen begrijpen en onthouden.

Wat wil je leren?

Piano spelen, dat is duidelijk. Maar denk er eens over na:

 • Wil je piano leren spelen op basis van akkoorden? Dit helpt je om al gauw bekende liedjes te kunnen spelen, die ook nog eens goed klinken.

 

 • Wil je noten leren lezen? Als je bladmuziek kunt lezen, kan je gebruik maken van ontelbare pianoboeken met allerlei soorten muziek, van klassiek tot top 40, filmmuziek, kerst en meer.

Vind je het lastig om te kiezen? Goed nieuws: in de meeste cursussen worden namelijk zowel akkoorden als noten lezen behandeld.

Het verschil zit ‘m vooral in de hoeveelheid aandacht die aan deze onderwerpen wordt besteed.

De ene cursus legt vooral de nadruk op het spelen met akkoorden, de ander op het leren lezen van bladmuziek. Dus denk eens na over wat je belangrijk vind, want als de cursus goed aansluit op jouw wensen heb je er het meeste plezier van!

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hele uitgebreide cursus, waarbij je met beide manieren goed piano leert spelen. Zo kan je na het afronden van de training alle kanten op.

Met welke cursus kan ik het beste online piano leren spelen? 3 aanraders

Wil jij online piano leren spelen? Dan kunnen we je onderstaande cursussen aanraden. Deze zijn niet voor niks zo populair: ze leveren resultaat op!

1. Pianoles van René

Kies voor deze cursus als:

 • Je op zoek bent naar de meest uitgebreide online pianocursus
 • Je piano wil leren spelen met akkoorden
 • Je bladmuziek wil leren lezen met stap voor stap uitleg
 • Je meer wil weten over muziektheorie en hoe je hiermee je spel nog mooier kan laten klinken – ook als je al piano kan spelen

Pianoles van René: uitgebreide online pianocursus met persoonlijke begeleiding

Met de Piano-Succespad-Methode van Pianoles van René leer je in 12 weken hoe je zonder enige ervaring liedjes op de piano kunt spelen met eenvoudige naspeelvideo’s.

In een paar weken leer je hoe piano spelen werkt, beheers je de basis en kan je al leuke liedjes spelen. Ook ontvang je wekelijks een e-mail van René om je extra aan te moedigen en persoonlijke hulp te bieden.

Rene Knops

Als je de online cursus Pianoles met René aanschaft, krijg je direct toegang tot het volgende:

 • Pianogeheimen starterscursus (12 korte video’s)
 • Beginnerscursus: 6 modules + bonus (70 korte video’s)
 • Vervolgcursus: 6 modules + evaluatie (30 korte video’s)
 • Notencursus: 5 modules en 2 bonussen (7 korte video’s)
 • 6 weken E-mail coaching van René als je online pianoleraar
 • 24/7 toegang tot actieve community (Hier kan je je voortgang en uitdagingen delen met duizenden cursisten. Dat helpt om gemotiveerd te blijven!)
 • Onbeperkt e-mail contact met je online pianoleraar
 • Persoonlijke begeleiding
 • Inclusief updates 
 • Handige App (app store of google play) waarmee je altijd en overal eenvoudig  je pianolessen kunt volgen, forumberichten kunt lezen en zelfs vragen stellen en chatten.
 • Niet-goed-geld-terug-garantie (30 dagen)

Elke les wordt begeleid door een instructievideo en geschreven lesmateriaal in PDF. René doet de oefening voor, en jij speelt ‘m na.

Ook is er een aparte cursus noten lezen opgenomen in het lespakket, waarmee je stap voor stap leert hoe je bladmuziek kan leren lezen.

Tip: Lees ook onze uitgebreide Pianoles van René review

Er is een actieve community van mensen die net als jij de cursus volgen of al gedaan hebben. Hier kan je terecht om elkaar te inspireren, motiveren en te steunen.

In 6 tot 12 weken leer je de basis en speel je je favoriete hits. Op de website kan je voorbeelden zien van wat studenten al binnen een paar weken kunnen spelen, van Imagine tot Het is een Nacht.

Nieuwsgierig geworden naar deze cursus? Al meer dan 5.000 mensen gingen je voor.

 

Bezoek de website van Pianoles van René 

 

2. PianoPro van Steven Pruis

Kies voor deze cursus als:

 • Je piano wil leren spelen met akkoorden
 • Eenvoudige tips & tricks wil leren om je spel nog mooier te laten klinken, ook als je al piano kan spelen
 • Je wil weten hoe je zelf de melodie van liedjes op de piano kan vinden
 • Je bekende liedjes wil leren spelen met behulp van tutorials

 

 

PianoPro van Steven Pruis: Piano leren spelen op basis van akkoorden

In de online pianocursus PianoPro leert Steven Pruis je piano spelen op basis van akkoorden. Deze speel je met je linkerhand. De melodie speel je met je rechterhand. Met vier eenvoudige basisakkoorden kan je al tientallen bekende liedjes spelen.

Online piano cursus pianoles PianoPro

Bestel je deze pianocursus, dan krijg je direct toegang tot:

 • 30 Lessen in E-books (ook uit te printen)
 • 30 bijbehorende instructievideo’s online te bekijken, zodat je precies ziet en hoort wat je moet spelen
 • 10+ Bonuslessen met geheime tips & tricks
 • 70+ naspelen video’s waarin je toets voor toets een liedje leert spelen (constant worden er nieuwe liedjes toegevoegd)
 • Onbeperkt e-mail contact met je online pianoleraar
 • Niet-goed-geld-terug-garantie (14 dagen)
 • Elke maand opzegbaar bij termijnbetalingen (ook na de eerste maand van 1 euro)

Al meer dan 20.000 cursisten hebben PianoPro gevolgd. Met alle feedback die hij van de studenten kreeg, heeft Steven de cursus geoptimaliseerd zodat je zo snel en eenvoudig mogelijk piano kan leren spelen.

 

Tip: Lees ook onze uitgebreide PianoPro review

 

De instructievideo’s laten je zien en horen wat je moet spelen en met de bijbehorende e-books ga je stap voor stap door de lessen.

Naast akkoorden leer je ook noten lezen, zodat je na de cursus met behulp van bladmuziek kan spelen wat je maar wil.

Je kunt je online pianoleraar levenslang blijven mailen als je vragen hebt. Daarnaast heeft de cursus allerlei video’s met tips & tricks, waardoor je de geleerde akkoorden op allerlei manieren kan spelen en je al je creativiteit kunt gebruiken.

 

Bezoek de website van PianoPro

 

3. Beginners cursus Piano Spelen met Cor

Kies voor deze cursus als:

 • Je goed noten wil leren lezen
 • Je piano wil kunnen spelen met bladmuziek
 • Je meteen leuke liedjes wil kunnen spelen
 • Je graag samen wil spelen met je online pianodocent

 

Piano Spelen met Cor: Piano leren spelen met bladmuziek

In deze uitgebreide cursus leer je binnen spelenderwijze noten lezen voor piano. Dat doe je met behulp van naspeelvideo’s, animatie en samen spelen met Cor, waardoor je het geleerde meteen kan toepassen in de praktijk.

Beste online cursus piano

Kies je voor deze online pianocursus, dan krijg je direct toegang tot:

 • 10 modules met 170+ video’s en unieke animaties
 • Een PDF bundel met alle bladmuziek die wordt gebruikt in de cursus
 • 7 dagen per week e-mailsupport
 • Niet-goed-geld-terug-garantie (14 dagen)

In deze cursus leert Cor Bakker je stap voor stap piano spelen: de juiste houding, technieken, noten lezen, akkoorden en handige tips voor bij het spelen. Naast het plezier in (samen) spelen ligt de nadruk ligt hier op het leren spelen met bladmuziek.

 

Tip: Lees ook onze uitgebreide review

 

Aan het eind van de cursus speel je liedjes als Hit The Road Jack, Jingle Bells en Comptine d’un autre Ete van de film Amélie.

 

Bezoek de website van Piano Spelen met Cor

 

Waarom online piano leren spelen?

Een online pianocursus is vaak zo opgebouwd dat je het lesprogramma in een bepaald aantal weken zou kunnen afronden als je dat wil.

Het mooie is dat dat niet hóeft. Het grote voordeel van online pianolessen is dat je deze thuis kan doen, in je eigen tijd en tempo.

Vind je bepaalde dingen lastig en wil je er langer op oefenen? Geen probleem. Je kan de instructievideo’s net zo vaak terugkijken als je zelf wil, en net zo lang oefenen totdat jij vindt dat het goed is.

Online pianoles cursus thuis les

Ben je juist heel snel en heb je alle oefeningen gauw onder de knie? Ook dan bieden online pianolessen uitkomst: je gaat gewoon meteen door naar de volgende video zonder dat je hoeft te wachten.

Ook voor mensen met een drukke agenda biedt online pianoles uitkomst. Je hoeft niet op een bepaalde tijd ergens heen om een cursus te volgen, maar kan dat lekker thuis doen, wanneer het jou uitkomt.

Voor mensen voor wie het moeilijk is om de deur uit te gaan of vervoer te regelen naar een muziekschool of pianodocent is een online cursus ideaal: zo kun je toch les volgen om piano te leren spelen.

Onbeperkt toegang voor de rest van je leven

Koop je een online cursus, dan het je levenslang toegang tot het studiemateriaal. Je kan de lessen net zo vaak terugkijken als je zelf wil en ook de e-books of PDFs blijven online staan.

Mocht je om welke reden dan ook even geen tijd hebben om je bezig te houden met pianolessen, dan kan je deze later altijd nog oppakken.

Waar kan je terecht met vragen?

Het is niet gek als je tijdens je cursus vragen hebt. Deze kun je via e-mail of via de website van je cursus stellen aan je online pianoleraar, die de vragen vaak binnen 24 uur beantwoord.

online pianoles pianocursus

Daarnaast hebben sommige online cursussen ook een speciale ledenpagina of een forum met medestudenten waar je vragen kan stellen.

Bovendien kan je elkaar motiveren en met gelijkgestemden praten over datgene wat jullie allemaal leuk vinden: muziek maken!

Online piano leren spelen: snel resultaat

Het kan vele jaren duren voordat je een prachtig instrument als een piano echt goed beheerst.

Gelukkig zijn veel online cursussen zo ingericht dat je ook als beginner al binnen een paar weken bekende liedjes kan spelen. Door zo snel resultaat te boeken is piano spelen nóg leuker, waardoor je extra gemotiveerd wordt om de hele cursus af te maken.

Maar ik kan geen noten lezen!

Maak je geen zorgen. De meeste online cursussen beginnen met het leren van piano akkoorden. Hierdoor kan je vaak al binnen een paar weken bekende liedjes op de piano spelen.

online pianoles cursus noten lezen

Ook noten lezen leer je stap voor stap met online pianoles. In het begin is het misschien een beetje lastig, maar wanneer je eenmaal het principe doorhebt, heb je er ontzettend veel plezier aan omdat er voor werkelijk elk liedje wel bladmuziek beschikbaar is. Wat jij nu dus kan lezen!

Bladmuziek is er voor elke muzieksoort, op elk niveau, dus ook voor jou is er straks meer dan genoeg te kiezen.

Wat kost een online pianocursus?

Een ander voordeel van online pianoles is dat het goedkoper is dan pianolessen bij een muziekschool of particuliere pianodocent. Hier ben je al gauw zo’n 700 – 1200 euro per jaar aan kwijt, terwijl je voor zo’n 150 – 200 euro al een hele goede online cursus kunt volgen.

We zetten de voordelen van online piano leren spelen nog even op een rijtje:

 • Eigen tijd en tempo
 • Thuis les volgen met je eigen instrument
 • Pianodocent beschikbaar voor al je vragen
 • Goedkoper dan pianolessen bij muziekschool of bij iemand thuis

Lees ook:

Dit vind je misschien ook interessant

2 Comments

Simon · 21 januari 2020 at 2:02 pm

De website van Eliza van den Berg doet het helaas niet. Kan het zijn dat deze cursus helemaal niet meer beschikbaar is?

Team JijKanDitOok · 21 januari 2020 at 6:49 pm

Hoi Simon, we hebben het even gecheckt. De cursus van Elize van den Berg is helaas inderdaad niet meer beschikbaar. We gaan op zoek naar een vergelijkbare cursus! Neem in de tussentijd gerust een kijkje bij Pianoles van René of PianoPro van Steven Pruis. Van beide vind je uitgebreide reviews op deze website. Succes met je keuze en mocht je nog vragen hebben, laat het ons weten!

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *