Speel zelf de wereldhit Faded van Alan Walker

Published by Team JijKanDitOok on

bladmuziek piano faded alan walker

Het nummer Faded van Alan Walker kwam uit in december 2015. Met topposities in de iTunes lijsten in 33 landen, een top 10 plek in de Spotify Global Chart en een Youtube video die meer dan 2 miljard keer werd bekeken, is Faded een wereldwijde hit.

Speel zelf het nummer Faded met deze bladmuziek voor piano

Bladmuziek piano Faded

Download bladmuziek piano Faded hier

Wie is Alan Walker?

Alan Walker (24 augustus 1997) werd geboren in Northampton, Engeland. Zijn vader is Brits en zijn moeder Noors. Op zijn tweede verhuisde hij naar Noorwegen, waar hij opgroeide in Bergen.

Alan leerde zichzelf muziek produceren door Youtube tutorials over het onderwerp te bekijken. Vanaf juli 2012 zette hij zijn muziek online via YouTube en Soundcloud. Nadat hij zijn nummer Fade uitgebracht op Youtube via de platenmaatschappij NCS, trok hij de aandacht van Sony Music. Met hen tekende hij in 2015 een contract.

Emotioneel nummer

Alan maakte een nieuwe versie van het instrumentale Fade, deze keer met de vocalen van de Noorse zangeres Iselin Solheim. Nadat hij het nummer met de bijbehorende video uitbracht, werd het een wereldwijde hit.

Tip: Kijk hier voor nog veel meer Top 40 nummers met bladmuziek voor piano 

“Ik zou Faded omschrijven als een vrolijk, maar emotioneel nummer. Passend bij sombere, maar ook fijne situaties,” zegt hij op Genius.com, “Het gaat over het zoeken naar iemand, iets of een plek die je kwijt bent. Of je verloren voelen! Een van de dingen die ik het mooiste vind aan de tekst is dat de betekenis vrij geinterpreteerd kan worden door degene die luistert.”

Masker voor gelijkheid

Ondanks zijn wereldwijde succes blijft Alan graag anoniem. Tijdens optredens en in zijn videoclips draagt hij altijd een masker en zwarte hoodie.

bladmuziek piano faded

“Het is onderdeel geworden van mijn uniform,” legt hij uit, “Ik draag het om te laten zien dat iedereen gelijk is. Ik stel mezelf graag voor dat iedereen die persoon achter dat masker kan zijn, dat iedereen geweldige dingen kan bereiken.”

Lees ook:

 

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar bladmuziek voor piano?

Ontvang de leukste bladmuziektips (+ andere muziekweetjes) direct in je inbox!