Speel nu zelf het prachtige Als Het Avond Is op piano

Published by Team JijKanDitOok on

Bladmuziek piano Als Het Avond Is

Voor het eerst zelf een liedje schrijven en daarmee een monsterhit scoren: Suzan & Freek deden het. Als het Avond Is kreeg een plek bij de acht langst genoteerde Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan en werd bekroond met een triple platina award in Nederland en België. Speel nu zelf dit prachtige liedje met deze bladmuziek voor piano.

Bladmuziek piano Als Het Avond Is – Suzan en Freek

Bekijk bladmuziek Als Het Avond Is

Iemand missen

Als het Avond is gaat over het verliezen van mensen in je leven. “We wilden een nummer maken over het gevoel dat je iemand mist. Dat hoeft niet per se direct een relatie te zijn. Het kan ook een vriend zijn, of het gevoel dat je langzaam iemand kwijtraakt. Het refrein kwam al best wel snel. Daarna kwamen de coupletten. Voor we het wisten hadden we een liedje,” vertelt Suzan in een interview met Achterhoek Nieuws.

,,We dachten: laten we eens wat proberen’’, zegt Freek in het AD. ,,Als het niks wordt, zeggen we het tegen niemand en gooien we het in de prullenbak.’’

 

Tip: Hier vind je meer piano bladmuziek voor top 40 pop

Muziekles op school

Suzan en Freek leerden elkaar kennen op de middelbare school in Groenlo, de Achterhoek. Suzan speelde piano, Freek gitaar. Ze kregen verkering en zijn sindsdien bij elkaar. Ook muziek zijn ze altijd samen blijven maken. Regelmatig traden ze op, met akoestische covers van bekende nummers.

bladmuziek piano Als Het Avond Is

“Het was best wel leuk met zijn tweetjes en wilden best wel vaker zo optreden,” vertelt Suzan, “Toen bedachten we dat we een keer iets online wilden zetten zodat de mensen konden zien wat we doen. Dat werd toen ‘De Minuut’, op facebook. Daar was helemaal niet zo over nagedacht. We wilden er altijd wel onze eigen draai aan geven, akoestisch. Niet zomaar liedjes naspelen. Alleen, steeds meer mensen gingen het kijken online.”

Bekijk dit boek

Van cover-act tot songwriters

The Chainsmokers deelden Suzan & Freeks cover van hun hit Don’t Let Me Down op hun eigen social media. Net als Mr. Probz, die hetzelfde deed op zijn eigen social media met hun versie van Nothing Really Matters. Ook radio dj Giel Beel en andere stations kreeg het duo in de gaten, en de belangstelling werd steeds groter.

Suzan & Freek werd al snel een cover-act. Tot ze het tijd vonden om eens zelf te gaan schrijven. Als Het Avond Is werd een enorm succes. Ook de opvolger Blauwe Dag werd een grote hit. Eind 2019 brachten Suzan & Freek hun debuutalbum uit: ‘Gedeeld door ons.’

Lees ook:

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar bladmuziek voor piano?

Ontvang de leukste bladmuziektips (+ andere muziekweetjes) direct in je inbox!