All of Me – John Legends ode aan zijn vrouw

Published by Team JijKanDitOok on

Bladmuziek piano All of Me John Legend

De piano ballad All of Me werd uitgebracht in 2013 en is afkomstig van het vierde studio album van de Amerikaanse singer-songwriter John Legend, Love in the Future. De inspiratie voor het nummer was Chrissy Teigen, toen nog de verloofde van John, nu zijn vrouw.

Bladmuziek piano All of Me

All of me

John Legend schreef All of Me samen met Toby Gad. De laatste schreef aan nog veel meer hits mee, zoals If I were a Boy van Beyoncé, Skyscraper van Demi Lovato en Big Girls Don’t Cry van Fergie.

Bladmuziek piano All of me John Legend Crissy Teigen

Crissy Teigen was de inspiratie voor All of Me. Ze ontmoetten elkaar in 2007 op de set van de video Stereo, van het album Once Again. Vier jaar later deed John Crissy een huwelijksaanzoek op de Malediven en het stel trouwde op 14 september 2013, bij het Comomeer in Italië.

De videoclip van All of Me werd ook in Italië opgenomen, een paar dagen voor de bruiloft en eindigt met echte beelden van de trouwerij.

Bekijk dit boek

 

In een interview met Fuse, een online muziekmagazine, legt John uit dat All of Me gaat over elkaar in balans brengen: “I give you all of me, you give me all of you. Je geeft alles, maar op hetzelfde moment krijg je ook alles. Daar gaat het nummer over. Als je verliefd bent en een echte connectie hebt… zelfs als je er dingen voor opgeeft, krijg je er zoveel voor terug.”

Tip: Hier vind je nog veel meer pianoboeken met popmuziek

Hoe John Legend aan zijn naam kwam

Bladmuziek piano All of Me John LegendJohn Legend werd geboren als John Roger Stephens op 28 december 1978 in Springfield, Ohio in de VS. Hij zong in het kerkkoor en begon op zijn zevende met piano spelen.

Tijdens zijn studententijd was hij voorzitter van de a capella groep Counterparts. Een meisje uit de zanggroep was bevriend met Lauryn Hill en stelde ze aan elkaar voor.

Toen Lauryn John piano hoorde spelen, vroeg ze hem om mee te spelen met het nummer Everything is Everything, van haar eerste solo album The Miseducation of Lauryn Hill.

Na zijn afstuderen kreeg John een baan als management consultant bij de Boston Consulting Group, maar bleef veel bezig met muziek. Overdag werkte hij op kantoor, ‘s avonds trad hij op.

Hij werkte aan zijn demo en stuurde deze op naar verschillende maatschappijen. In 2001 begon John samen te werken met Kanye West. Twee jaar later tekende John een contract bij GOOD Music, het label van Kanye.

J Ivy, een dichter waar Kanye mee samenwerkte, vond Johns muziek klinken als ‘music from the old school’: “You sound like one of the Legends. As a matter of fact, that’s what I’m going to call you from now on! I’m going to call you John Legend.”

Na de succesvolle albums Get Lifted (2004), Once Again (2006) en Evolver (2008) volgde in 2013 het album Love in the Future, waarvan All of Me de grootste hit is.

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar bladmuziek voor piano?

Ontvang de leukste bladmuziektips (+ andere muziekweetjes) direct in je inbox!