Review Pianoles van René: Uitgebreide online pianocursus met persoonlijke begeleiding

Published by Team JijKanDitOok on

René Online cursus piano

Denk je erover om piano te leren spelen en ben je op zoek naar een Pianoles van René review?

Goed dat je hier wat meer over wil lezen.

Piano leren spelen is ontzettend leuk, maar vraagt ook de nodige inzet. De lesmethode die je kiest kan dan ook behoorlijk verschil maken in het resultaat!

Wil jij weten of de Succespad-Methode van Pianoles van René goed bij je past?
In deze review vind je een uitgebreide omschrijving en beoordeling van deze online cursus, ontwikkeld door Pianoles van René.

Wat houdt de cursus in, wat gebeurt er je als je je aanmeldt en krijg je waar voor je geld? Je leest alles in deze Pianoles van René review!

Wat is Pianoles van René?

Pianoles van René is een online cursus waarmee je piano leert spelen. Dat doe je met behulp van eenvoudige naspeelvideo’s. Ervaring met muziekles of noten kunnen lezen is niet nodig, want alles wordt stap-voor-stap uitgelegd.

René noemt dit de Succespad-Methode. De cursus is zo opgezet dat je ‘m in 12 weken zou kunnen doorlopen.

Dat mag, maar hoeft natuurlijk niet: het fijne aan een online cursus is dat je er net zo lang over kan doen als je zelf wil. Schaf je deze cursus aan, dan krijg je namelijk levenslang toegang tot het studiemateriaal!

Bekijk de video en ontdek hoe deze cursus in elkaar zit.

 

Voor wie is Pianoles van René?

De cursus Pianoles van René is bedoeld voor mensen die:

 • Voor het eerst piano willen leren spelen
 • Vroeger piano gespeeld hebben en dat nu opnieuw willen oppakken
 • Geen tijd/geld/zin hebben om elke week op een vast tijdstip naar muziekles te moeten, maar zelf thuis in hun eigen tempo willen leren spelen
 • Al piano kunnen spelen, maar beter willen leren improviseren met akkoorden.

Iedereen kan meedoen, ook als je geen enkele ervaring hebt met muziek maken of een instrument bespelen. Je hoeft dus ook geen noten te kunnen lezen om met Pianoles van René te kunnen beginnen.

Heb je al eerder muziekles gehad of heb je vroeger al piano gespeeld? Dan wordt er duidelijk aangegeven welke video’s je kan overslaan en naar welke video je dan wel het beste kunt gaan.

Online pianoleraar: Wie is René Knops?

René Knops begon op zijn 10e met pianospelen en doet dat 32 jaar later nog steeds. Hij is al 20 jaar fulltime piano- en keyboard docent. In 2003 richtte hij muziekschool De Piano op in Berkel-Enschot, in de buurt van Tilburg.

Hij geeft elk jaar nog steeds zo’n 750 1-op-1 privélessen in zijn studio. Dankzij zijn jarenlange ervaring weet hij hoe hij ingewikkelde muzikale onderdelen in begrijpelijke taal kan uitleggen.

Dat doet hij aan leerlingen van 6 tot 80 jaar oud. Hoe jong of oud je ook bent, leeftijd is voor René dus geen enkel probleem.

Pianoles van René review Piano Succespad Methode

Sinds 2013 deelt hij zijn kennis ook online via zijn cursus Pianoles van René. Dat zijn methode werkt, blijkt wel uit het aantal cursisten dat maar blijft groeien: inmiddels zijn dat er al meer dan 5.500!

Plezier in muziek maken staat bij René voorop, en die filosofie is duidelijk merkbaar in de manier waarop hij lesgeeft.

 

Leer ook piano spelen met Pianoles van René!

 

Review: wat ga je leren met Pianoles van René?

Piano spelen! En dat lukt het beste als je een gedegen stappenplan volgt, zoals in deze cursus. Na het volgen van de Succespad-Methode, kan je volgens Pianoles van René het volgende:

 • Bekende liedjes spelen
 • Noten lezen
 • De pedaal gebruiken voor mooiere klanken
 • Jezelf of anderen begeleiden
 • Perfect in de maat spelen
 • Improviseren
 • Eenvoudige stukjes componeren

Goed om te weten

Je hoeft niet éérst noten te leren lezen voordat je kan beginnen met spelen.

Als je begint met piano, komt er namelijk ontzettend veel op je af: wennen aan je instrument, het leren van akkoorden, spelen met je linkerhand, je rechterhand en allebei tegelijkertijd…

Piano succespad methode

Als je dan ook nog noten moet lezen wordt het helemaal ingewikkeld. Pianoles van René kiest er daarom voor om pas later, als je al wat beter piano kunt spelen, het notenschrift te behandelen.

Een goede keus wat mij betreft, want zo snap je ook beter hoe muzieknoten je in de praktijk kunnen helpen.

Hoe zit Pianoles van René in elkaar?

Je wil natuurlijk zo snel mogelijk piano leren spelen. Maar waar begin je? En wat kan je verwachten?

Cursussen en modules

Pianoles van René bestaat uit verschillende cursussen. Elke cursus bestaat uit meerdere modules met naspeelvideo’s en PDFs, waarmee je stap-voor-stap steeds meer leert.

Pianoles van René Community

Samen met de andere studenten vorm je de Pianoles van René community, waarbij je elkaar kunt helpen, inspireren en motiveren.

Piano spelen is ontzettend leuk, maar kost ook veel tijd. Tijdens het leren zal je ongetwijfeld wat dipjes gaan tegenkomen. Dat is heel normaal en hoort erbij.

Op zo’n moment is het fijn dat je voor wat ondersteuning en motivatie terecht kunt bij de community, want zij weten precies wat jij meemaakt. Dit onderscheidt Pianoles van René echt van andere pianocursussen als PianoPro of Piano Spelen met Cor.

Concreet: Wat krijg je als je Pianoles van René  aanschaft?

Wanneer je Pianoles van René aanschaft, krijg je binnen een paar minuten een mail in je inbox met gegevens om in te loggen op de community website.

Hiermee krijg je direct toegang tot:

 • Pianogeheimen instapcursus
 • Snelstart Piano Beginnerscursus
 • Vervolgcursus
 • Noten lezen en spelen basiscursus
 • Bonuscursus: Een piano voor elk budget

En:

 • Technologie video’s: hoe je jezelf kan opnemen en je video’s kan delen om feedback te krijgen. Erg handig, vooral al je online piano leert spelen!
 • Webinars en opnames: Opnames van live workshops en webinars speciaal voor leden)
 • Actieve online community van mede-cursisten

Je kunt er net zo lang over doen als je zelf wil, want als je de cursus eenmaal hebt aangeschaft, heb je voor de rest van je leven toegang tot het lesmateriaal – inclusief alle naspeelvideo’s die later toegevoegd zullen worden!

Ook heb je 24 uur per dag toegang tot het community forum. Hier je vragen kunt stellen aan mede-cursisten en aan René zelf, die vaak al binnen een dag reageert.

 

Leer ook piano spelen met Pianoles van René!

 

 

Pianoles van René review: online piano leren spelen

Als je voor het eerst piano gaat spelen, voelt het in het begin misschien nog wat nieuw. Je vingers voelen nog wat krampachtig en alles gaat nog langzaam.

Maak je geen zorgen, dat is heel normaal. Je leert meer over de toetsen van de piano, hoe je je vingers neer moet zetten en veelgebruikte akkoorden waarmee je je eerste liedje leert spelen.

In het begin is het misschien nog wat onwennig, maar je zult verbaasd staan hoe snel je went aan het spelen als je regelmatig oefent.

De Succespad-Methode van Pianoles van René bestaat uit de volgende cursussen.

Pianogeheimen instapcursus

In de Pianogeheimen Instapcursus leer je in de module ‘Welkom en rondleiding’ als eerste hoe het Pianoles van René programma eruit ziet, hoe het lessysteem werkt en waar je alles op de website kan vinden.

Piano Succespad Methode

Zo weet je waar je je vragen kunt stellen, hoe je op anderen kunt reageren en waar je alle lesmateriaal kunt vinden.

Daarnaast leer je vier bekende akkoorden, waarmee je meteen al heel veel bekende liedjes kan spelen.

Snelstart piano beginnerscursus + vervolg

Je zal merken dat je het systeem achter het piano spelen steeds beter leert begrijpen:

 • Je begrijpt hoe het leerproces werkt en hoe je stap-voor-stap verder komt en nieuwe dingen leert.
 • Je kunt al aardig wat liedjes spelen en je vingers zijn inmiddels gewend aan de toetsen.
 • Je leert meer over de theorie achter de akkoorden, waardoor je precies snapt hoe ze werken en hoe je ze kunt toepassen in de praktijk.

Je kunt nu goed spelen met akkoorden, je gehoor is goed, je kunt bladmuziek lezen en spelen en je speelt verschillende stijlen, van pop tot klassiek.

Je kan het je nu misschien nog niet voorstellen, maar wanneer je in deze fase zit hoort je piano echt bij je en ga je je instrument missen als je een tijdje niet kunt spelen.

Met zijn lesprogramma helpt René je door al deze fases. Je leert dus eerst spelen op basis van akkoorden en ritmes, om daarna verder te bouwen op gehoor.

Basiscursus noten lezen en spelen

Nu je alles weet over spelen met akkoorden, ga je leren hoe je noten kan lezen.

Veel mensen zien er tegenop. Toegegeven, het kost even wat tijd. Gelukkig zijn er handige trucjes om muzieknoten snel te kunnen herkennen. René legt ze stap-voor-stap uit.

Dankzij de handige PDFs die je kunt downloaden, kun je gemakkelijk zien welke noten bij welke toetsen horen.

Geloof me: als je hier even wat moeite in steekt, heb je er de rest van je leven plezier van.

Het notenschrift is namelijk een ontzettend handig hulpmiddel om veel muziek snel te kunnen spelen.

Review pianoles van Rene piano succespad methode

Van werkelijk elke muziekstijl is wel bladmuziek te vinden. Net als van duizenden liedjes in verschillende versies en bewerkingen, waardoor je ook als beginner al gauw je favoriete muziek kunt spelen.

Met de trucjes die René je in deze cursus leert, is noten leren lezen een stuk makkelijker dan je misschien wel denkt.

Bonuscursus: een piano voor elk budget

In deze bonuscursus helpt Pianoles van René je bij het kiezen van een piano of keyboard en geeft hij advies op basis van je budget. Welke soorten zijn er allemaal? René bespreekt de voor-en nadelen.

 

Leer ook piano spelen met Pianoles van René!

 

Pianoles van René review: ervaringen

Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar de ervaringen van anderen. Er zijn inmiddels meer dan 5.500 mensen die de online cursus Pianoles met René hebben gevolgd of er nog mee bezig zijn.

Hier lees je meer over hun ervaringen:

Review pianoles van René fb1

Review pianoles van René fb2

Review pianoles van René fb3

Pianles van René

Zoals je kunt lezen zijn dit allemaal enthousiaste cursisten!

Pianoles van René review: minder goede ervaringen

Natuurlijk was ik ook erg benieuwd naar de wat minder positieve reviews. Ik kan me namelijk lastig voorstellen dat niemand wat aan te merken heeft.

Maar ondanks dat ik heel hard m’n best heb gedaan, kon ik deze reviews online niet vinden.

Sceptische berichten

Tijdens mijn zoektocht naar reviews over Pianoles met René vond ik wel wat sceptische berichten (Ter info: deze kwamen van mensen die zelf geen ervaring met de cursus hadden).

Dat het te mooi is om waar te zijn om binnen een paar weken ‘piano te kunnen spelen’. Op zich begrijpelijk dat men dat denkt, want binnen een paar weken wordt je natuurlijk nooit een volleerd pianist.

Maar dat wordt ook nergens beweerd.

Wat Pianoles met René je vooral brengt, is, zoals je in de ervaringen van de cursisten kunt lezen, plezier en enthousiasme voor het piano spelen.

Hierdoor blijf je langer gemotiveerd en zal je stap voor stap steeds beter worden.

Zelfs als je het conservatorium hebt afgerond, raak je als pianist je nooit uitgeleerd. Maar deze cursus is, als we uitgaan van het commentaar van eerdere cursisten, een geweldige manier om met dit prachtige instrument te beginnen.

Review Pianoles van René

Wat kost Pianoles van René?

Wanneer je Pianoles van René aanschaft krijg je levenslang toegang tot al het lesmateriaal. De complete cursus kost op dit moment €249,-.

 

  Leer ook piano spelen met Pianoles van René!

   

  Eindoordeel review: Is Pianoles van René je geld waard?

  Ik moet wat bekennen: na deze Pianoles van René review ben ik eigenlijk best een beetje jaloers.

  Laat ik dit even uitleggen.

  Ik heb zelf als kind nog op de ‘ouderwetse’ manier piano leren spelen: eerst noten leren lezen en theorie, dan pas beginnen met piano spelen en alles vanaf bladmuziek.

  Met voornamelijk klassiek en technische oefeningen, en elke twee jaar een examen waarvoor ik maandenlang zat te zwoegen op muziektheorie uit boeken, toonladders en ingewikkelde stukken.

  studeren

  Begrijp me niet verkeerd, het resultaat mocht er zeker zijn en ik heb er al jarenlang heel veel plezier van. Maar als ik nu, als volwassene, zou beginnen met piano spelen, zou ik absoluut kiezen voor een online cursus als Pianoles van René.

  Waarom?

  Omdat je met de Pianoles van René methode al binnen een paar weken bekende liedjes leert spelen die ook nog eens goed klinken.

  Samenvatting Pianoles van René review: zeer uitgebreid en van goede kwaliteit

  Pianoles van René is de meest uitgebreide pianocursus online, waarbij je toch persoonlijke begeleiding krijgt. De video’s zijn van goede kwaliteit  en de community en mogelijkheden voor contact per e-mail bieden echte meerwaarde. De prijs is de moeite waard, voor zowel beginners als mensen die al wat langer piano spelen.

  Review Pianoles van René video

  Informatie zien, lezen en beluisteren

  Bijna elke video heeft ook nog een bijbehorend PDF document dat je kan downloaden. Hierop kan je de alles nog eens rustig nalezen en vindt je handige overzichten.

  Iedereen heeft namelijk een andere manier van leren. Door de informatie op verschillende manieren aan te bieden en met elkaar te combineren, onthoud je dingen vaak beter.

  Praktische uitleg van theorie

  Muziektheorie klinkt misschien een beetje saai, maar René legt dit op een eenvoudige en toegankelijke manier uit. Je leert hoe je verschillende akkoorden goed bij elkaar kan laten klinken en waarom dat zo is. Als je deze logica eenmaal doorhebt, wordt het een stuk makkelijker om te improviseren.

  Door de voorbeelden die hij geeft, begrijp je meteen hoe de theorie in de praktijk werkt en kan je deze zelf ook meteen toepassen.

  Enthousiaste, persoonlijke begeleiding en ondersteuning

  Wat Pianoles van René echt onderscheidt van andere online cursussen als PianoPro van Steven Pruis of Piano Spelen met Cor, is de persoonlijke begeleiding die je krijgt – ondanks dat je de cursus volgt via internet.

  René heeft echt een passie voor piano spelen.

  Dat zie je niet alleen terug in de video’s, maar ook in de mails die je van hem krijgt tijdens de cursus. Deze begeleiden je bij het leren spelen en motiveren je om te blijven oefenen.

  Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk!

  Ook het community forum is gemakkelijk in het gebruik en biedt veel ondersteuning van mede-cursisten. Dat is fijn als je ergens vastloopt of misschien wat onzeker bent: je zal ontdekken dat je zeker niet de enige bent!

  Door ervaringen uit te wisselen met andere leden van de Pianoles van René community zal je merken dat iedereen tegen dezelfde dingen aanloopt.

  Maar het is natuurlijk het ook fijn om je vooruitgang met anderen te delen en je successen samen te vieren!

  Pianoles van René review: zijn er ook nadelen?

  Het grootste nadeel van een online cursus is dat er geen docent naast je staat tijdens het oefenen om je ter plekke te corrigeren.

  René lost dat op door je in de cusus stap-voor-stap uit te leggen hoe je bepaalde oefeningen doet. Daarnaast heeft hij een uitgebreide videoserie gemaakt over hoe je je pianospel kunt opnemen en delen op de community website, zodat je feedback kan krijgen van René zelf én andere cursisten.

  Daarnaast kun je René altijd een mailtje sturen als je vragen hebt, die hij vaak al binnen een dag beantwoord.

  Sterker nog, je kunt hem zelfs vragen stellen via Whatsapp! Dat ben ik nog niet eerder in een online cursus tegengekomen.

  Zo kun je, ondanks dat de cursus via internet te volgen is, toch rekenen op persoonlijke begeleiding.

  Review Pianoles van Rene Piano Succespad Methode

  Daarnaast is één van de grootste uitdagingen bij het online piano leren spelen je eigen inzet.

  Juist omdat je alle vrijheid hebt om zelf te bepalen wanneer je gaat spelen in plaats van dat je elke week naar muziekles ‘moet’, is het ook heel gemakkelijk om het oefenen uit te stellen als je even geen zin hebt.

  Gelukkig heeft René ook hieraan gedacht: wanneer je begint met de cursus krijg je ook 6 weken coaching per mail.

  Je ontvangt meerdere e-mails om te vragen hoe het gaat en krijg je tips voor bij het oefenen. Iets wat je zeker helpt om gemotiveerd te blijven!

  Conclusie review Pianoles van René

  Met ruim 250 lessen, naspeelvideo’s, audiobestanden en PDF documenten van uitstekende kwaliteit, ondersteuning per e-mail, toegang tot een community forum vol gelijkgestemden en live webinars is Pianoles van René de meest uitgebreide pianocursus die ik tot nu toe heb gezien. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

  Zowel beginners als herstarters kunnen met deze cursus een goede start maken of de draad weer oppakken.

  Dankzij René’s eenvoudige en praktische uitleg is ook de muziektheorie goed te begrijpen en direct toe te passen in je spel. Ook het persoonlijke contact met René en je mede-cursisten via het forum zullen je zeker helpen om gemotiveerd te blijven.

  Wil je in je eigen tijd en tempo piano leren spelen met akkoorden én goed noten leren lezen? Dan is de online cursus Pianoles van René wat mij betreft zeker een aanrader!

  Leer ook piano spelen met Pianoles van René!

   

  Dit vind je misschien ook interessant

  2 Comments

  Char · 6 oktober 2020 at 11:53 pm

  Bedankt voor de review! De cursus van René klink top! Helaas is de cursus inmiddels een stuk duurder geworden, wellicht goed om aan te passen?

  Team JijKanDitOok · 17 oktober 2020 at 11:45 am

  Dank voor je reactie, de prijs is inmiddels aangepast. Heb je ondertussen een keus kunnen maken? We zijn benieuwd 🙂

  Geef een reactie

  Avatar placeholder

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *