Piano Spelen met Cor Review: makkelijk noten leren lezen met deze online cursus voor piano

Published by Team JijKanDitOok on

Beste online cursus piano

Op zoek naar een Piano Spelen met Cor review? Dan zit je hier goed, want in dit artikel lees je een uitgebreide beschrijving en review van deze online cursus piano spelen, ontwikkeld door pianist Cor Bakker.

Hoe zit de cursus in elkaar, wat leer je en is het je geld waard? Lees snel verder!

Wat is Piano Spelen met Cor?

De beginners cursus van Piano Spelen met Cor is een online cursus. Je leert piano spelen met behulp van naspeelvideo’s. Zo kun je zelf het tempo bepalen: jij kiest wanneer en hoe vaak je wil oefenen. Van tevoren noten leren lezen of ervaring met ander instrument is niet nodig.

 

Piano spelen met cor review titel

Voor wie is Piano Spelen met Cor?

Deze online pianocursus is bedoeld voor:

 • Absolute beginners
 • Mensen die vroeger hebben gespeeld en het nu weer willen oppakken
 • Mensen die geen tijd hebben voor muziekles op vaste tijden, maar hun eigen tijd en tempo willen bepalen
 • Mensen die goed noten willen leren lezen, zodat ze met bladmuziek alle muziekstijlen op de piano kunnen spelen

Wat ga je leren?

Wil je graag piano leren spelen én goed bladmuziek leren lezen, dan is dit de juiste cursus voor jou. In 10 modules legt Cor je uit:

 • Hoe je in verschillende muziekstijlen leert spelen
 • Hoe je noten leert lezen
 • Wat de verschillende symbolen en tekens op bladmuziek betekenen
 • Wat akkoorden zijn en hoe je ze kan spelen
 • Hoe je het pedaal gebruikt
 • Technieken om beter piano te kunnen spelen
 • Wat akkoorden zijn en hoe je hiermee kunt spelen.

Elk onderdeel van de theorie pas je meteen toe in de praktijk door een nieuw liedje te leren, waarbij Cor je stap-voor-stap begeleidt.

Concreet: Wat krijg je als je Piano Spelen met Cor aanschaft?

Kies je voor de beginners cursus Piano Spelen met Cor, dan krijg je binnen een paar minuten een mailtje met je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kun je inloggen op de website, zodat je met de cursus kunt beginnen.

Je krijgt direct toegang tot:

 • De beginners cursus, bestaande uit 10 modules
 • Een totaal van 176 video’s, bestaande uit uitleg, oefeningen en tips
 • Een PDF bundel waarmee je alle PDFs die bij de cursus horen te bekijken/downloaden/printen. Zo heb je alle bladmuziek in 1 keer bij elkaar.

 

Ga direct door naar Piano Spelen met Cor

 

Online pianoleraar: Wie is Cor Bakker?

Cor Bakker studeerde in 1984 cum laude af aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. Van 1989 tot 2000 was hij vaste pianist van het Metropole orkest.

Bij het grote publiek werd Cor bekend door zijn medewerking aan de televisieprogramma’s van Paul de Leeuw, waarin ze samen prachtige liedjes ten gehore brachten.

Hij speelde samen met grote internationale artiesten als Oleta Adams, Al Jarreau, Michel Legrand, Lionel Richie, Shirley Bassey.

Piano spelen met Cor review portret

In 2012 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Toegekend omdat hij volgens het Kapittel “als solist een naam heeft opgebouwd, waarmee hij als een voorbeeld geldt voor jonge pianisten en muzikanten. Cor Bakker is Nederlands bekendste muzikaal begeleider op het gebied van lichte muziek en in de amusementswereld.”

Cor Bakker is dus niet de minste om les van te krijgen! Met zijn jarenlange ervaring als professioneel pianist ontwikkelde hij verschillende online cursussen, voor zowel beginners als gevorderden.

Hoe werkt piano spelen met Cor?

De beginners cursus van Piano Spelen met Cor bestaat uit 10 modules, die elk een aantal onderwerpen behandelen. Elk module begint met een korte introductievideo waarin wordt uitgelegd welke onderwerpen er worden behandeld.

Piano spelen met cor review intro

Aan het eind van elke module heb je een bekend liedje leren spelen, dus als je de cursus hebt afgerond, heb je al meteen een repertoire opgebouwd!

Module 1: 22 delen

Het klinkt veel, 22 delen, maar de lengte van de video’s varieert van zo’n 30 sec tot 3,5 minuut. Je bent er zo doorheen, wat motiverend werkt. Elke video behandelt 1 onderwerp. Hierdoor krijg je het gevoel dat je elke keer snel weer een stap verder komt.

Je begint met de namen van de witte en zwarte toetsen. In de video zie je Cor in beeld achter de piano. Daaronder zie je een animatie van het toetsenbord van de piano.

De toetsen lichten op wanneer Cor speelt, waardoor je niet alleen kunt horen, maar ook meteen kunt zien wat er gebeurt. Dit maakt de uitleg heel duidelijk te begrijpen.

Piano spelen met cor review c toets

Er wordt veel aandacht besteedt aan lichaamshouding en de juiste positie van je armen en linker- en rechterhand. Dat is belangrijk om rugpijn en blessures te voorkomen.

In les vijf krijg je een oefening voor je rechterhand. Omdat Cor deze begeleidt met akkoorden, klinkt het al meteen een stuk mooier dan wanneer je het in je eentje zou oefenen.

Zo’n begeleiding is niet noodzakelijk, maar maakt het oefenen wel een stuk leuker. ‘Boer er ligt een kip in ‘t water’ heeft nog nooit zo jazzy geklonken!

Makkelijk noten leren lezen voor piano

In video 12 en 13 begin je met noten lezen. Bovenaan de video staat een link waarmee je de bijbehorende PDF met bladmuziek kunt downloaden.

Cor vindt het belangrijk om noten te leren lezen om verder te komen met piano spelen. Niet alles in 1 keer, maar spelenderwijs tussen de lessen door.

Je leert wat een notenbalk is, en dankzij het toetsenbord onder in beeld leer je meteen welke noot met welke toets op de piano correspondeert. Zo heb je met deze twee lessen binnen 5 minuten de basis van het noten lezen geleerd.

 

Ga direct door naar Piano Spelen met Cor

 

Het liedje bij dat bij deze module hoort is No Limit van 2 Unlimited. Je krijgt tips om de melodie en toetsen makkelijker te onthouden en begint door langzaam te oefenen.

Dat doe je met behulp van metronoom in video, dus die heb je zelf niet eens nodig. Zo leer je stap voor stap spelen, vanaf de juiste vingerzetting op de toetsen tot het snelle tempo met begeleiding door Cor. Je eerste liedje is een feit!

Module 2: 19 delen

In deze module ga je piano spelen met beide handen. In 3 minuten leer je de basis van het notenschrift voor je linkerhand. Met de ritmische oefening die je krijgt, kun je in no-time een swingend blues ritme spelen.

Dat komt goed van pas, want het liedje dat je aan het eind van deze module op je piano speelt is Hit the road Jack, bekend geworden door Ray Charles. Jij speelt de bas met je linkerhand, Cor speelt de melodie.

 

Module 3: 15 delen

In deze module leer je meer over maatsoorten, ritme en hoe lang noten duren. Dat klinkt ingewikkeld, maar door elk onderdeeltje in een aparte video te behandelen, leer je op stap-voor-stap hoe bladmuziek is opgebouwd.

Het liedje dat bij deze module hoort is Jingle Bells. Je krijgt de uitleg in de video, maar ook hoe je dit liedje, met alles wat je in deze module geleerd hebt, kunt lezen met bladmuziek. De basis voor het noten lezen heb je nu onder de knie!

Module 4: 14 delen

De zwarte toetsen staan centraal in deze module. Je leert maar liefst drie liedjes waar je ze bij gebruikt:

 • Old Mac Donald’s
 • Formidable van Stromae
 • En als bonus: de vlooienmars zoals je ‘m nog nooit eerder hebt gehoord!

Module 5: 15 delen

Het pedaal zorgt ervoor dat een muziek stuk veel voller klinkt. Maar hoe gebruik je ‘m? In de animatie die bij de video hoort, zie je nu naast het keyboard ook een animatie van de pedalen. Zo kun je precies kunt zien wanneer die wordt ingedrukt.

Review piano spelen met cor pedaal

Ook legt Cor uit hoe het gebruik van een pedaal genoteerd wordt op bladmuziek. Naarmate je langer oefent, ga je hier vanzelf gevoel voor ontwikkelen, maar als je net begint is dit goed om te weten.

En ook hier een belangrijke tip: doe het op je eigen tempo, wees niet bang om heel langzaam te spelen. Snelheid komt vanzelf.

Daarnaast maak je een begin met improviseren. Je leert hoe je met octaven en een pedaal hoe je op verbazingwekkend eenvoudige wijze ontspannende New Age muziek kan laten klinken.

Module 6: 16 delen

Wist je dat je met vier akkoorden al honderden liedjes kunt spelen? In deze module legt Cor uit welke vier dat zijn. Je leert het verschil tussen majeur en mineur akkoorden, hoe je akkoordsymbolen moet lezen en wat een akkoordenschema is.

Alleen al aan de hand hiervan kan je heel veel popliedjes op piano kunt begeleiden. Dit doe je door de akkoorden met zowel je linker- als rechterhand te oefenen.

Piano leren spelen volwassenen

Module 7: 22 delen

Toonladders zijn de basis voor je hele pianospel. Je leert de juiste vingerzetting voor beide handen. Je begint met de toonladder van C, waarbij je alleen de witte toetsen gebruikt. Je leert hoe deze toonladder is opgebouwd.

Nu je de ‘code’ weet, kun je ook toonladders in andere toonsoorten spelen het maakt niet uit op welke toets je begint, je komt altijd goed uit. In de bijbehorende PDF kun je het precies goed terugzien. Je leert verschillende toonladders spelen.

Wat je hier nou mee kan? Je past ze toe in Joy to the World. Samen met begeleiding van Cor zie je zo direct hoe je deze toonladders in het echt gebruikt.

Module 8: 14 delen

Bogen, stippen, cijfers en strepen: wanneer je bladmuziek ziet, staat er van alles. Aan de hand van Billy Joels hit Piano Man legt Cor precies uit wat al deze symbolen betekenen.

Zo leer je stap voor stap beter noten lezen, én kun je aan het eind van deze module dit populaire nummer zelf spelen, waarbij je allebei je handen gebruikt. De bijbehorende bladmuziek kun je downloaden.

 

Ga direct door naar Piano Spelen met Cor

 

Module 9: 19 delen

De meest theoretische module tot nu toe. Niet schrikken, want je bent inmiddels goed op weg met het noten lezen. In deze serie video’s leer je meer over kruizen en mollen, die in het notenschrift vaak aangeven welke zwarte toetsen je moet gebruiken.

Noten leren lezen piano kruizen en mollen

Ook leer je wanneer je even niet moet spelen: hoe je vanaf bladmuziek kunt zien wanneer je een ‘rust’ moet houden. Dit alles pas je direct toe in de praktijk met het liedje Oh When The Saints.

Module 10: 20 delen

In de laatste module van deze beginners cursus van Piano Spelen met Cor ga je nog wat dieper in op bladmuziek en symbolen. Deze helpen je om beter noten te leren lezen. Zoals bij alle oefeningen pas je ook deze meteen toe in de praktijk met een vrolijk liedje op de piano.

Ook aan akkoorden wordt aandacht besteedt: je leert verschillende manieren om ze te spelen en hoe je ze mooier kan laten klinken.

Deze gebruik je bij het leren van de laatste liedje van deze beginnerscursus: Comptine d’un Autre Été, het themanummer van de bekende Franse film Amélie.

Alles wat je in de cursus hebt geleerd, komt in dit muziekstuk bij elkaar. Een prachtige manier om de cursus samen met de begeleiding van Cor af te sluiten.

Ervaringen met Piano Spelen met Cor

Er zijn inmiddels duizenden mensen die dankzij de beginners cursus van Cor piano kunnen spelen. Hieronder lees je wat van hun ervaringen.

“Ik heb nog nooit zo’n duidelijke uitleg gehad van een pianoleraar.” – Gretha Weijkamp

Ervaring 2

Review piano spelen met Cor Ervaring 1

Geniet erg van de online pianolessen en met name dat ik het in mijn eigen tempo en tijd kan doen. Ik kan het eindeloos herhalen, ben erg blij met de duidelijke uitleg en hoop nog veel te kunnen leren! Groet van een dankbare student.”-  Anne Horjus

Zoals je ziet zijn dit allemaal enthousiaste cursisten! Ik was natuurlijk ook benieuwd hoe naar minder goede ervaringen, maar die kon ik nergens vinden (en ik heb echt goed gezocht!).

Wat kost Piano Spelen met Cor?

De beginners cursus van Piano Spelen met Cor kost normaal gesproken €229, maar met deze link betaal je €149,-. Je bespaart hiermee dus 80 euro!

Eindoordeel: Is Piano Spelen met Cor je geld waard?

In deze cursus voor beginners leer je piano spelen met behulp van video, animatie, bladmuziek en akkoorden.

Makkelijk noten leren lezen met naspeel- en instructievideo’s

De kwaliteit van de video’s is uitmuntend. Ze zijn duidelijk door professionals gemaakt en dat zie en hoor je meteen. Wanneer Cor uitleg geeft en voorspeelt op de piano, laat de animatie van het toetsenbord (en later ook de pedaal) onderaan het beeld precies zien welke toetsen er worden gebruikt.

Zeker bij het aanleren van nieuwe liedjes en het leren lezen van bladmuziek voor piano biedt dit een absolute meerwaarde.

Praktische uitleg van theorie

Of je nu piano wil leren spelen met akkoorden of bladmuziek: in beide gevallen is een stukje theorie nodig.

Door elk onderdeel in aparte video’s te bespreken, blijft de uitleg behapbaar. Cor is een uitstekende leraar en weet alles op een heldere en duidelijke manier uit te leggen.

De stukjes theorie worden altijd gevolgd door voorbeelden op de piano en liedjes om zelf te oefenen, zodat je meteen begrijpt hoe je het geleerde kunt toepassen in de praktijk.

Samen spelen

Wat Piano Spelen met Cor onderscheid van andere cursussen als bijvoorbeeld PianoPro, is dat je echt samen speelt met je online pianoleraar. Je leert een bepaalde oefening, en om beter te begrijpen hoe dit uiteindelijk in de praktijk klinkt speel je samen.

Het is dan wel handig om een laptop of tablet te hebben die je bij je piano neer kan zetten, met goed volume, of een koptelefoon op te zetten zodat je het geluid van de video goed kunt horen.

Zijn er ook nadelen aan een online cursus piano spelen?

Het grootste voordeel van een online cursus is tegelijkertijd ook de grootste valkuil: jij bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je oefent.

Ben je iemand die een stok achter de deur nodig heeft om ervoor te zorgen dat je regelmatig achter je piano gaat zitten? Dan is het volgen van lessen bij een muziekschool of privé-leraar misschien beter geschikt voor jou.

piano leren spelen prive les

Deze kan pianolessen precies afstemmen op jouw persoonlijke niveau en je ter plekke corrigeren en aanwijzingen geven.

Dat is bij een online cursus niet het geval. Je moet kritisch kunnen zijn op jezelf, en jezelf er niet te gemakkelijk vanaf maken. Ook heb je een flinke dosis zelfdiscipline en doorzettingsvermogen nodig.

Motivatie

Want voor een mooi eindresultaat is veel oefenen nodig. Er zullen momenten zijn waarop je het allemaal niet meer ziet zitten en het liefst de handdoek in de ring gooit.

Dat is echter heel normaal, en iets waar iedere muzikant mee te maken krijgt. Toch is het fijn om op zo’n moment bemoedigende woorden toegesproken te krijgen.

En dat is precies wat Cor op meerdere momenten in de cursus doet: jou motiveren om door te gaan en als beginnende pianist het beste uit jezelf te halen.

Conclusie Piano Spelen met Cor review

Met 170+ video’s en een uitgebreide PDF met bladmuziek leg je in de beginners cursus van Piano Spelen met Cor een ontzettend goede basis voor je verdere pianospel.

Je begint direct met eenvoudige oefeningen waarmee je al snel een liedje kunt spelen. Dankzij de heldere en duidelijk uitleg over theorie die Cor tussen de lessen door geeft, leer je al spelenderwijs op eenvoudige wijze noten lezen. Iets waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Dit zorgt er namelijk voor dat je straks kunt kiezen uit duizenden soorten bladmuziek om van te spelen, wat je smaak ook is.

Wil je piano leren spelen én goed noten leren lezen op een makkelijke en leuke manier? Dan is de beginners cursus Piano Spelen met Cor een absolute aanrader!

 

Ga direct door naar Piano Spelen met Cor

 

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *