7 Muzikale thuisblijf tips in tijden van corona

Published by Team JijKanDitOok on

thuisblijf tips corona kinderen muzikaal kwartet

Blijf jij nu ook veel meer thuis om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken? Verstandig! Ervan uitgaande dat je niet ziek bent of hard aan het werk, kunnen we ons voorstellen dat je op zoek bent naar leuke dingen om te doen tijdens het thuisblijven. In dit artikel vind je 7 muzikale thuisblijf tips om je te inspireren, alleen of samen met je huisgenoten.

Tip 1 Leer nieuwe liedjes spelen

Bladmuziek piano pop 50 Hit Songs pianoboek

Speel je piano, gitaar, viool, trompet of een ander instrument? Met het spelen van nieuwe muziekstukken kun je je gegarandeerd wekenlang vermaken. Deze website heeft bladmuziek voor elke stijl, elk instrument en elke moeilijkheidsgraad.

Ben je op zoek naar bladmuziek voor piano? Op JijKanDitOok.nl vind je veel tips voor beginnende en gevorderde pianisten. Van klassiek tot top 40 en van filmmuziek tot Disney hits. Neem gauw een kijkje op deze pagina voor een overzicht en speel de sterren van de hemel.

Tip 2 Speel samen een spelletje

Leuke spelletjes om samen met de kinderen te doen? Wat dacht je van:

Instrumenten kwartet

thuisblijf tips corona kinderen muzikaal kwartet

Met dit muzikaal kwartet leer je instrumenten herkennen en plaatsen in een bepaalde categorie muziekinstrumenten. Bovendien staat op elke kaart een interessant weetje over het muziekinstrument (6-99 jaar).

De Monsterlijke Muziekschool

Thuisblijf tips corona kinderen De Monsterlijke Muziekschool

Alle monsterbands willen meedoen aan het muziekfestival. Maar om het podium op te
mogen, moet iedereen zich bewijzen: wie kent alle instrumenten en de liedjes? En wie zingt het
hoogste lied?  De Monsterlijke Muziekschool laat kinderen op een speelse manier kennismaken met muziek. Met liedjes, melodieën en geluiden komt de muziekschool tot leven (4-7 jaar).

Raad de soundtrack

thuisblijven corona

Hoe goed ben jij in het herkennen van filmmuziek? Op deze website kun je je kennis eindeloos testen: movie-music-quiz.com

Het Eurovisie Songfestival Spel

Thuisblijf tips corona eurovisie songfestival spel

Het Songfestival gaat dit jaar helaas niet door, maar met dit spel kun je de sfeer van Eurovisie toch nog in huis halen. Test je kennis, bereid je eigen optreden voor en neem deel aan het meest populaire liedjesfestijn van Europa. Ontvang jij die 12 punten? (12-99 jaar)

Tip 3 Leer noten lezen met een app

Muzieknoten oefenen Name That Note logo

Sommige van deze apps lijken net een spelletje: hoe vaker je ze gebruikt, hoe beter je muzieknoten kunt herkennen. Kijk hier voor de beste apps om noten te leren lezen, voor iOS en Android.

Tip 4 Lees een boek

Samen of alleen met een fijn boek wegkruipen op de bank, zoals met:

Paco en de fanfare

thuisblijf tips corona Paco en de fanfare

Een verhaal waar muziek in zit! In dit geluidenboek bezoekt Paco de hond het circus en ontdekt allerlei instrumenten. Met een drukknop hoor je allerlei verschillende geluiden (3-5 jaar).

Alles begint bij Bach

thuisblijf tips corona Alles begint bij Bach

‘Voorlichting voor klassiekemuziekmaagden’  – Heb je altijd al wat meer willen weten over klassieke muziek? Wat is het en waar komt het vandaan? Wat zijn de meest voorkomende stijlen? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Hebben we eigenlijk een Nederlandse Mozart gehad?

In ‘Alles begint bij Bach’ geeft journalist en muziekcriticus Merlijn Kerkhof op humoristische wijze antwoord op deze vragen. Bovendien geeft hij bij ieder hoofdstuk een lijstje luistertips. Aanrader!

Singing in the Brain

Singing in the brain

Waarom wordt een liedje een hit? Waarom houden we van droevige muziek? ‘Singing in the Brain’ beantwoordt alle vragen over hersenen en muziek. Erik Scherder vertelt zoals alleen hij dat kan: met vaart, vaardigheid en een groot inlevingsvermogen.

Tip 5 Doe een online muziekcursus

Thuisblijf tips corona René Online cursus piano

Eindelijk tijd om een instrument te leren bespelen? Leer online piano spelen met Pianoles van Rene, een uitgebreide cursus waarbij je piano leert spelen met akkoorden en noten leert lezen. Ook PianoPro van Steven Pruijs is een populaire online cursus: hierbij ligt de nadruk ligt op het piano leren spelen met akkoorden.

Of haal die gitaar van zolder, stof ‘m af en leer gitaar spelen in 22 lessen met Gitaarles van Koen. Met deze online cursus voor beginners leer je spelen met akkoorden en speel je al gauw liedjes in de stijl van Queen, The Script, Adele, Train, Acda en de Munnik, Nirvana en nog veel meer.

Tip 6 Kijk een filmpje

Frozen, Star Wars, The Lion King en nog veel meer films met fantastische muziek vind je op Disney+. De eerste week is gratis, daarna betaal je 6,99 per maand (maandelijks opzegbaar).

Tip 7 Gooi je ramen open en zing samen met de buren

Dit filmpje uit Italië heb je vast al voorbij zien komen:

We hopen dat deze thuisblijf tips je helpen om er, ondanks alle ontwikkelingen rondom het coronavirus, toch het beste van te maken. Veel sterkte aan iedereen, en pas een beetje op elkaar.

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar bladmuziek voor piano?

Ontvang de leukste bladmuziektips (+ andere muziekweetjes) direct in je inbox!