Bladmuziek en piano akkoorden Arcade van Duncan Laurence: Songfestival winnaar 2019!

Published by Team JijKanDitOok on

piano akkoorden duncan laurence arcade

Dankzij Duncan Laurence wint Nederland in 2019 na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival!

Met het nummer Arcade,  dat Duncan zelf schreef met Wouter Hardy en Joel Sjöö, liet hij alle 25 andere landen achter zich. De finale vond plaats in Tel Aviv, Israël.

In dit artikel vind je piano akkoorden van Arcade, bladmuziek om te downloaden en lees je meer over hoe Duncan met Arcade terecht kwam op het Eurovisie Songfestival.

Bladmuziek en piano akkoorden Duncan Laurence – Arcade

Bladmuziek piano Arcade Duncan Laurence PDF – download hier

Met piano akkoorden kun je jezelf of anderen heel goed begeleiden bij het zingen of wanneer je met een andere muzikant samenspeelt. Akkoorden zijn combinaties van drie of meer tonen die goed bij elkaar klinken.

Piano akkoorden Duncan Laurence – Arcade 

Duncan Laurence Arcade piano akkoorden en tekst

Piano akkoorden kun je op allerlei manieren spelen, in verschillende variaties. Pianist Steven Pruis ontwikkelde de online cursus PianoPro, waarmee je precies leert hoe je dit kan doen.

De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Lees hier onze uitgebreide PianoPro review.

Zo speel je deze akkoorden

Ken je deze akkoorden (nog) niet? Zo speel je ze op de piano:

F akkoord

Akkoorden piano F

G akkoord

G akkoord piano

Em akkoord

Em akkoord piano

Am akkoord

Am akkoord piano

Dm akkoord

Dm akkoord piano

C akkoord

C akkoord piano

C/E akkoord

C/E akkoord piano

Tip: Op dit moment is er een kortingsactie voor het PianoPro programma. Hiermee bespaar je 57% op de normale verkoopprijs. Klik op deze speciale kortingslink om gebruik te maken van de aanbieding.

 

Arcade werd niet geschreven voor het Songfestival

Arcade is nooit specifiek geschreven voor het Songfestival. Duncan de Moor, zoals hij echt heet, deed in 2014 mee aan The Voice of Holland, waar hij in de halve finale stond.

Daarna heeft hij altijd contact gehouden met Ilse DeLange, zijn coach. Af en toe liet hij haar zelfgeschreven nummers horen, zoals Arcade. 

piano akkoorden duncan laurence arcade ilse de lange

“En toen belde Ilse me ineens op”, vertelt Duncan in een interview met Televizier, “Ze zei: ‘Ik denk dat Arcade naar het Songfestival moet. Sta je daarvoor open?’ Ik antwoordde: ‘Ja, let’s go!’”

Duncan stuurde het nummer naar de commissie en binnen een paar weken was het rond.

Waar gaat het nummer over?

“Dit lied is waar muziek maken voor mij over gaat: verhalen vertellenArcade gaat over een dierbare die overleed toen ik jong was,” legt Duncan in hetzelfde interview uit, “Zij verlangde tot haar dood terug naar een liefde die er niet meer was, een relatie die was stukgelopen. Dat beeld greep mij zo aan dat ik het in dit lied verwerkte.”

Nummer 1 in de Top 40

Een paar dagen voor de finale van het Songfestival op 18 mei 2019 zorgde Duncan al voor een unieke prestatie: Arcade werd nummer 1 in de Nederlandse top 40. Dat is de eerste keer voor een Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival.

Songfestivalliedjes staan zelden bovenaan de hitlijst. De laatste keer was in 1982: Ein Bißchen Frieden van de Duitse Nicole.

Tip: Met deze pianoboeken speel je de grootste top 40 hits op piano

Twee jaar ploeteren

Duncan Laurence en producer Wouter Hardy werkten twee jaar lang aan het nummer Arcade. “Ik denk dat we wel twintig verschillende versies van het nummer hebben gemaakt”, vertelt Wouter in een interview met RTV Rijnmond,  “Zoals je het nummer nu op de radio hoort, was zeker niet hoe het de eerste keer klonk.” 

Piano akkoorden duncan Laurence arcade winnaar

Tijdens een songwriting sessie leerde Duncan de Zweedse componist en producer Joel Sjöö kennen, die hem hielp het refrein te perfectioneren. 

“Dankzij producer Wouter Hardy, die inspiratie put uit cinematografische muziek, veranderde ik akkoorden,” vertelt Duncan. 

Het resultaat mocht er zijn: voor het eerst in 44 jaar stapte er weer een Nederlandse winnaar op het podium.

Duncan in zijn dankwoord: “Here’s to dreaming big. This is to music first, always!”

 

Bekijk ook:

 

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar bladmuziek voor piano?

Ontvang de leukste bladmuziektips (+ andere muziekweetjes) direct in je inbox!