De mooiste muziekdozen op een rij

Published by Team JijKanDitOok on

muziekdoos header 2

Wist je dat een speeldoos of een muziekdoos een muziekinstrument is? Het behoort tot de lamellofonen. Hierbij worden metalen stripjes aangeslagen, waardoor er een melodie ontstaat.

Bij een muziekdoos gebeurde dat van oudsher mechanisch. Van eenvoudig met een paar noten, tot grotere, complexe mechanieken die de muziek nog mooier laten klinken.

Tegenwoordig zijn er ook muziekdozen met een digitale module, waardoor je elk liedje of zelfs je eigen opname kunt laten afspelen. Een prachtig gepersonaliseerd cadeau voor elke muziekliefhebber!

Hieronder vind je een aantal prachtige muziekdozen voor groot en klein op een rij.

Muziekdoos Disney

Disney

Bekijk

Haal een stukje magie in huis met deze schattige muziekdoos van Disney. Winnie de Pooh in een honingpot, uitgevoerd in hout. Aan de zijkant zit een knopje, waarmee je het muziekje aan en uit kunt zetten.

Meer Disney muziekdoosjes

Muziekdoos ballerina

Muziekdoos ballerina

Bekijk

Een mooie speeldoos, aan de buitenkant afgelakt in zilver. De binnenzijde is van roze velours en voorzien van een ronddraaiende ballerina. Dankzij de verschillende vakjes is er genoeg ruimte om sieraden netjes op te bergen.

Meer muziekdozen met een ballerina

Muziekdoos Harry Potter

Muziekdoos Harry Potter Bekijk

Met dit kleine muziekdoosje speel je de bekende melodie van de Harry Potter films af. Uitgevoerd in hout, met een afmeting van 9,5 x 6 x 5 cm.

Meer muziekdoosjes met bekende (film)muziek

Muziekdoos baby

baby

Bekijk

Deze gebreide muziekdoos is leuk als decoratie in de babykamer of aan de speelbox. Deze versie is uitgevoerd in beige, maar beschikbaar in verschillende kleuren. Door aan het koordje te trekken speel je Twinkle, Twinkle Little Star af.

Meer baby muziekdoosjes

Muziekdoos met naam

Muziekdoos met naam Bekijk

Op zoek naar een origineel en gepersonaliseerd cadeau voor een geboorte, jubileum, bruiloft of andere bijzondere gelegenheid? Kijk dan eens op Musicboxattic.com.

Deze Amerikaanse webshop biedt een grote collectie aan muziekdozen in allerlei uitvoeringen. Van klassieke, houten muziekdoosjes en speeldozen in de vorm piano’s, sneeuwbollen, tot muziekdozen met fotolijstjes en LCD schermen. Bijna elke speeldoos kan je laten personaliseren door een eigen tekst of afbeelding te laten graveren.

Muziekdoos met naam graveren

Muziekdoos laten maken

Heb je een muziekdoos gekozen, dan kan je kiezen uit honderden liedjes om te laten afspelen. Nog specialer: een eigen op-maat-gemaakt mechaniek laten bouwen, zodat jouw (zelfgeschreven) liedje precies zo klinkt als je wil.

Hou je het liever wat simpeler (en goedkoper)? Dan zijn er ook muziekdozen met usb, waardoor je deze kunt personaliseren door er eenvoudig je eigen liedje of opname op te zetten. Een uniek en bijzonder cadeau!

Bekijk

Dit vind je misschien ook interessant

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *