All I Want For Christmas Is You: al 25 jaar een hit

Published by Team JijKanDitOok on

bladmuziek piano All I Want For Christmas Is You

Wie raakt er niet meteen in de kerststemming bij het horen van All I want For ChristmasIs You? Dit nummer van Mariah Carey is één van de grootste kersthits aller tijden. Speel nu zelf dit feestelijke nummer met deze bladmuziek voor piano.

Bladmuziek piano All I Want For Christmas Is You

Bekijk dit boek

 

Na het grote succes van haar derde album Music Box in 1993, begonnen Mariah Carey en haar management bij Columbia Records te brainstormen over toekomstige projecten.  Mariah’s toenmalige echtgenoot, Tommy Mottola (hoofd van Columbia’s label Sony Music Entertainment), kwam met het idee voor een kerstalbum.

Bekijk dit boek

In eerste instantie waren de reacties wat terughoudend. Een kerstalbum uitbrengen was iets wat artiesten deden in de nadagen van hun carrière, niet terwijl ze op hun hoogtepunt waren.

Walter Afanassief, die toen al vier jaar Mariah’s partner was bij het schrijven van liedjes, vertelt: “Er waren toen niet veel artiesten met kerstalbums. Het was geen hogere wiskunde, en er was niemand die grote, nieuwe kerstnummers uitbracht. Dus dat was wat we gingen doen, een simpel ‘hey we brengen trouwens een kerstalbum uit, niks bijzonders’.”

In 15 minuten geschreven

In de zomer van 1994 kwamen Mariah en Walter bij elkaar om liedjes te schrijven voor het kerstalbum, Merry Christmas. Mariah versierde haar hele huis met kerstspullen om in de juiste stemming te komen.

Het nummer All I Want For Christmas Is You werd in een kwartier geschreven. “Het is nou niet bepaald Het Zwanenmeer,” zegt Walter, “maar dat is waarom het zo populair is – het is zo simpel en leuk!”

Tip: Hier vind je nog veel meer boeken met piano bladmuziek voor kerst

Sinds het nummer uitkwam in 1994 staat het elke december steevast in de top 10 van hitlijsten wereldwijd. Er werden in totaal 16 miljoen singles verkocht. Hiermee is het Mariah Carey’s grootste internationale succes, de 12e bestverkochte single aller tijden en het bestverkochte kerstnummer door een vrouwelijke artiest ooit.

Records blijven breken

Op 24 november 2019 haalde All I Want For Christmas Is You drie records in het Guiness Book of Records:

  • Best verkochte en meest herkenbare kerstnummer
  • Meest gestreamde song op Spotify in 24 uur (10,8 miljoen streams op 24 december 2018)
  • Meeste weken in de UK singles top 10 voor een kerstnummer

25 jaar All I Want For Christmas Is You: Mini-Documentaire

25 jaar na het uitkomen van All I Want For Christmas Is You, kreeg het nummer een eigen mini documentaire op Amazon Music: ‘Mariah Carey is Christmas!’

Bekijk de trailer hieronder:

De documentaire vertelt het verhaal achter het hitnummer en hoe het standaard bij kerst is gaan horen. Naast natuurlijk Mariah Carey zelf is onder meer ook producer Randy Jackson te zien. Hij vertelt hoe onwaarschijnlijk het was dat een nieuw geschreven kerstliedje zo’n enorme hit zou worden.

Bekijk ook:

Dit vind je misschien ook interessant

2 Comments

Anoniem · 28 maart 2020 at 9:54 pm

Waar is je bladmuziek?

Team JijKanDitOok · 29 maart 2020 at 10:21 am

Bladmuziek voor All I Want For Christmas vind je hier

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar bladmuziek voor piano?

Ontvang de leukste bladmuziektips (+ andere muziekweetjes) direct in je inbox!